Ostalo

Košarkašicama Crne Gore zabranjeno da pobjedu slave sa dva podignuta prsta. Valjda hoće tri

Bosna i Hercegovina je po uređenju jedna od najspecifičnijih država na svijetu i također jedna od rijetkih u kojima su poluge moći često u rukama onih koji ispred interesa države u kojoj su rođeni i u kojoj rade stavljaju interese susjednih država.

FOTO: SCREENSHOT/TWITTER
FOTO: SCREENSHOT/TWITTER

Sa sličnim problemom susreće se i Crna Gora kojoj velikosrpski interesi i dalje predstavljaju veliku kočnicu u mnogim aspektima, onim o kojima većina država na svijetu nikada nije morala ni razmišljati, a pogotovo ne suočavati se sa njima.

Tako je u Crnoj Gori moguće da nakon velikog uspjeha košarkašica i plasmana na sedmo uzastopno Evropsko prvenstvo direktor reprezentacije odluči zabraniti im dizanje dva prsta prilikom slavlja.

Tu informaciju putem Twittera podijelila je korisnica Ljiljana Pešić, koja je istakla da je direktor reprezentacije Dragan Vukčević ovu vijest košarkašicama saopštio na večeri.

“Sinoć je košarkasicama reprezentacije Crne Gore na večeri saopšteno da im je za ubuduće ZABRANJENO dizanje 2 prsta prilikom slavlja od direktora reprezentacije, Dragana Vulja Vukčevića. Znači da sutra djevojke koje su izborile 7. uzastopni odlazak na EP, nece moći da se raduju i proslave kako one žele, vec kako im Vulje odredi”, ispričala je ona, piše Sport1.ba.

Crna Gora je u četvrtak savladala Austriju rezultatom 65:48, a sutra ih sa početkom od 20:00h očekuje okršaj protiv Dankinja.