Košarka

Šokanto priznanje Dine Rađe: Umalo smo zaratili sa Bosancima...

Košarkaška reprezentacija Hrvatske dotakla je dno.

FOTO: 
SRDJAN SUKI/EPA
FOTO: SRDJAN SUKI/EPA

Izabranici Damira Mulaomerovića u junskom prozoru doživjeli su dva poraza i ispali su iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Legendarni bivši hrvatski košarkaš Dino Rađa (predsjednik Stručnog savjeta Hrvatskog košarkaškog saveza) u razgovoru za Index govorio je o mnogim stvarima, a rekao je i jednu zanimljivu rečenicu u vezi s Karlom Matkovićem, koji je igrao za omladinske selekcije BiH, a potom je zaigrao za Hrvatsku. Primjera radi, uložili smo puno i novca i energije da bi Karlo Matković zaigrao za Hrvatsku. Zbog njega smo skoro zaratili sa Košarkaškim savezom BiH s kojim imamo odličan odnos.

Dobio je šansu u Švedskoj, tamo je bio najbolji igrač i sad je radije otišao u Ameriku na NBA workout nego da igra za reprezentaciju.

Ljudi nas pljuju, a pojma nemaju s kakvim se problemima susrećemo iz dana u dan – rekao je Rađo za Index, ali nije objasnio gdje je završio novac kojeg “su uložili”.

Pisali smo kako su se i u KSBiH čudili kako je Matković dobio odobrenje FIBA-e da zaigra za Hrvatsku. No ako je vjerovati Rađi da je u pitanju “puno novca”, onda je mnogo jasnije kako je dobio dozvolu…

Prihvati notifikacije