Košarka

Bećiragić o optužbama da laže u vezi Sulejmanovića i Atića: "Vela havle, ja ne lažem, moja osnovna stvar je vjera u Boga"

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Crnu Goru rezultatom 74:66 i tako produžila nadu da se eventualnom pobjedom protiv Mađarske i povoljnim rezultatom u meču Crne Gore i Češke plasira na Mundobasket.

FOTO: SCREENSHOT/MEGASPORT TELEVIZIJA
FOTO: SCREENSHOT/MEGASPORT TELEVIZIJA

Selektor Bećiragić se na konferenciji za medije osvrnuo na samu utakmicu i probleme koje je imao u pripremi meča.

“Nismo imali mnogo vremena za pripremu što se osjetilo i kod nas i kod njih. Problemi sa sastavom su nam diktirali pripremu utakmice, znali smo da Halilović ima ogromnu želju da igra, iako ima napuknuto rebro, a određeni igrači su nam dugo vremena na klupi u svojim klubovima, Roberson nije igrao nekoliko sedmica u Turskoj zbog zemljotresa. Timski je večeras to izgledalo odlično”, rekao je bh. selektor.

Crna Gora je dominirala u reketu, pogotovo u prvom poluvremenu u kojem su dominirali sa ofanzivnim skokovima. BiH nije uspjela na pravi način odgovoriti, a uz to Bećiragić je u meču koristio vrlo malo igrača.

“Mislim da su centri Crne Gore nadmoćniji u odnosu na Sejfića i Topolovića i prihvatili smo rizik da Halilović i Kamenjaš probaju zaustaviti njihove igrače.”

Također, Bećiragić se dotakao i komentara koji je Miško Ražnatović jučer objavio na svom profilu, a vezano za svog klijenta Edina Atića.

“Dojam je da mi hoćete reći da lažem. Vela hvale, ja sam rekao sve što treba. Ja ne lažem, moja osnovna stvar je vjera u Boga. Ražnatovića poznajem skoro 40 godina. Sulejmanović mi se nije htio javiti, iako sam ga dva puta zvao. Rekao sam već za Atića da je opušten igrač i on je postavio uslove za meč protiv Mađarske koje mi nismo mogli prihvatiti. Kažem kako je bilo, ali mi niko ne vjeruje”, izjavio je Bećiragić.

Selektor je rekao kako su krili da je Halilović došao povrijeđen i bez treninga skoro 14 dana, ali da je on stisnuo zube i odigrao večerašnji meč.

Riječ je nakon Bećiragića preuzeo i jedan od najboljih pojedinaca susreta Amar Gegić.

“Najvažnije je da smo pobijedili. Idemo se pripremiti za Mađarsku i probati izboriti plasman na Mundobasket.”

Podsjećamo, meč Mađarske i Bosne i Hercegovine igra se u nedjelju od 19 sati, prenosi N1.