Košarka

Evo šta je potrebno Zmajevima da se plasiraju na Svjetsko prvenstvo

Košarkaška reprezentacija BiH večeras (20 sati) u tuzlanskom Mejdanu igra prvi od dva odlučujuća meča kvalifikacija u borbi za historijski plasman na Svjetsko prvenstvo.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Protivnik našem timu je selekcija Crne Gore, koja nas je u prvom duelu u Podgorici savladala s 88:69, pa će nam stoga trebati pobjeda od 20 ili više poena razlike.

Bit će to težak zadatak za izabranike Adisa Bećiragića, ali ne i nemoguć.

Selektor računa i na pomoć publike.

Kako bi prvi put zaigrali na Mundobasketu, “Zmajevima” će uz pomenutu pobjedu nad Crnogorcima trebati i pobjeda u posljednjem kolu na gostovanju kod Mađarske.

U teoriji postoji i lakši put da se dokopaju SP. Ukoliko bi Crna Gora pretrpjela oba poraza, ne bi se gledala razlika u večerašnjem meču, pa bi naš tim išao dalje s bilo kakvom pobjedom. Pritom se podrazumijeva i pobjeda nad Mađarima.

U ove dvije utakmice Bećiragić neće moći računati na naša dva najbolja košarkaša Jusufa Nurkića i Džanana Musu, a odlukom selektora izostat će također Edin Atić i Emir Sulejmanović.

Bećiragiću su na raspolaganju: Miralem Halilović (Nanter, Francuska), Džon Roberson (Manisa, Turska), Amar Gegić (Pariz, Francuska), Kenan Kamenjaš (Budućnost, Crna Gora), Sani Čampara (Zadar, Hrvatska), Ajdin Penava (Spojnia Stargrad, Poljska), Aleksandar Lazić (Budućnost, Crna Gora), Adin Vrabac (Mons, Belgija), Đorđe Topolović (Cedevita Junior, Hrvatska), Rijad Avdić (Spars), Haris Delalić (Igokea), Amsal Delalić (Borac Banja Luka), Ismet Sejfić (Bosna Sarajevo), Vojin Ilić (Budućnost Bijeljina), Emir Ahmedović (Šenčur, Slovenija).

Prihvati notifikacije