Fudbal

Sloga dočekuje prvake: "Mnogi su protiv nas bili favoriti, pa..."

Sloga je danas održala konferenciju za novinare uoči sutrašnjeg susreta protiv Zrinjskog u utakmici 21. kola WWin lige Bosne i Hercegovine.

FOTO: SLOGA
FOTO: SLOGA

Na konferenciji je predstavljeno najnovije pojačanje tima, iskusni bh. fudbaler Mladen Veselinović. Veselinović je igrao za nekoliko renomiranih klubova u zemlji, među kojima su Sloboda, Borac i Željezničar, prenio je Sc Sport.

Trener Sloge Vlado Jagodić izjavio je:

“Nismo imali mnogo vremena da se bavimo analizom utakmice protiv Posušja, nego smo se bavili time da se igrači dobro naspavaju poslije povratka jer smo stigli u sitne sate ujutru. Priprema za Zrinjski nije mogla biti prije u odnosu na Kup, tako da imamo samo danas da se pripremimo. Susret protiv Zrinjskog na domaćem terenu je najteži zadatak za nas u ovoj polusezoni. Zrinjski je aktuelni šampion države i učesnik grupne faze evropskog takmičenja, čime je ostvario istorijski uspjeh na kojem mu ponovo čestitam. Sigurno je da i mi imamo svoje ambicije”.

“Oni su apsolutni favoriti, ali mnogi su protiv nas bili favoriti u Modriči i Doboju prije utakmice, pa se poslije utakmice dešavalo nešto drugo. Daleko od toga da ja u ovom trenutku prijetim, niti to mogu niti želim. Ja sam i prošle sedmice pokušao apostrofirati raspored i kalendar takmičenja jer nam se nije izašlo u susret, ali očigledno da to ne vrijedi i ne želim o tome ni pričati, završio je Jagodić.

Prihvati notifikacije