Tenis

Sjajni Novak Đoković izborio novo finale Wimbledona!

Drugi reket svijeta, Novak Đoković, izborio je novo finale Wimbledona nakon što je bio bolji od Italijana Jannika Sinnera sa 3:0 u setovima.

FOTO: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
FOTO: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
Arhiva

Za pobjedu mu je bilo potrebno 2 sata i 47 minuta, a rezultat po setovima glasio je 6:3, 6:4, 7:6.

Za osmu titulu na Wimbledonu, a 24. Grand slam pehar, Novak će u nedjelju u velikom finalu igrati sa boljim iz meča u kome se sastaju Carlos Alcaraz i Daniil Medvedev, piše N1.

Meč je otvoren Novakovim servisom, a Sinner je veoma snažno i hrabro ušao u taj prvi gem. Imao je i dvije brejk lopte, ali je na kraju Novak poveo 1:0. A uskoro i 2:0 jer je odmah napravio brejk. Ispostavilo se da je to bilo i dovoljno za osvajanje prvog seta iako je Novak spasio još jednu brejk loptu u nastavku. Prvi set može da stane u jednu rečenicu – Novak je osvojio sve bitne poene.

Drugi set je donio dramu, ali ne rezultatsku jer je Novak do brejka ovoga puta došao u trećem gemu. U četvrtom gemu jedan krik u toku poena doveo je do toga da sudija Richard Haye zaključi da je Novak namjerno ometao rivala i zato mu je oduzeo poen. U nastavku istog gema opomenuo i zbog prekoračenja vremena, ali je Đoković ipak uspio da potvrdi brejk. I u ovom setu je dovoljan bio jedan brejk.

Bio je Sinner na ivici ponora u trećem gemu trećeg seta, ali je uspeo da spasi tri vezane set lopte. Držala su oba igrača svoje servise, Sinner je igrao bolje nego u prva dva seta i zapravo smo u ovom dijelu duela dobilo ono što se očekuje od polufinala Grand slama. Sinner je u desetom gemu imao dvije vezane set lopte. Nedovoljno! A taj dio meča obilježila je i Novakova “poruka“ jednom navijaču koji se veoma glasno radovao kada je Đoković promašio prvi servis na drugu set loptu.

Treći set je riješen u taj brejku u kome je prvi do mini brejka došao Sinner. Novak je imao problem sa očima koji mu je pravila sjenka na terenu pa je često gledao ka krovu pod kojim se igralo polufinale. Dupla servis greška koštala je Sinnera prednosti mini brejka, Novaku nije trebao drugi poziv.