Fudbal

Senijad Ibričić je jedini igrač kojem Sušić nije dao ni minut na Svjetskom prvenstvu. Evo šta misli o tome

Bivši bh. reprezentativac Senijad Ibričić dao je intervju za hrvatski Tportal u kojem je odgovarao na neka interesantna pitanja.

FOTO: RONALD WITTEK / EPA
FOTO: RONALD WITTEK / EPA

Uoči novog velikog hrvatskog derbija između Dinama i Hajduka, Ibričić je govorio o Splićanima i otkrio zašto se nije vratio u Split, a onda se prisjetio Mundijala u Brazilu kada je bio jedini igrač kojem Pape nije dao da igra, te se osvrnuo i na mogućnost da njegov prijatelj Edin Džeko jednog dana potpiše za Hajduk.

36-godišnji Ibričić je u Domžalama okončao igračku karijeru, a sada je na funkciji sportskog direktora spomenute slovenske ekipe.

Iako znamo da je vaše srce na strani Hajduka, dojam je da Dinamo ima ipak puno više kvalitetnih pojedinaca, to jest širinu, a imao je i više dana za odmor. Može li to biti prednost Modrima?

‘Ne mora značiti, barem kada je derbi u pitanju. I tu ne možeš nikome dati prednost. Siguran sam da će nijanse odlučivati. Iskreno, volio bih, kao i svi, da to bude otvoreni derbi, s dobrim nogometom. I naravno, očekujem da će Hajduk biti na nivou te da može napraviti pozitivan rezultat. Sigurno da Dinamo, kada pogledamo, ima dužu klupu, više kvalitetnih igrača, što Hajduku malo nedostaje. Ali znam da će hajdučko srce i njihova borbenost i to pokušati nadoknaditi’.

Hajduka ubrzo očekuju i veliki mečevi play-offa protiv španskog Villarreala.

“Vidjet ćemo. Svi znamo da su iznenađenja uvijek moguća. Treba se tome nadati. Iako iskreno, svi znamo da je Villarreal veliki favorit, prošlogodišnji polufinalist Lige prvaka. Ali ipak ima tu i ta prednost što ste spomenuli. Španjolsko prvenstvo tek počinje. Hajduk je pak, odigrao već nekoliko natjecateljskih utakmica. Tako da je ipak čudo moguće. Posebno ako Hajduk odigra dvije top-utakmice, a Villarreal malo slabije. No, realno, to će biti stvarno teško”.

Nego, godinama se pričalo o vašem igračkom povratku u Hajduk, ali to se nije dogodilo. Zašto?

“Znamo kako je dolje i kad se ostavi jedan dobar pečat, kad ljudima uđeš pod kožu, a tako je Hajduk ušao i meni. Onda sam i govorio da bih se vratio u Hajduk i da bi u njemu volio završiti karijeru. Ali normalno, za takvo nešto uvijek su trebale dvije strane. Par puta sam bio jako blizu, ali nije se uspjelo realizirati. Nema veze, sve što je mi je Hajduk priuštio ostaje zapisano u srcu, a ja kad god mogu doći, dolazim na utakmice i navijam”.

Edin Džeko je Senijadov prijatelj, a bilo je određenih napisa da bi napadač Intera mogao doći u Hajduk. Ima li istine u tome?

“Isto koliko i u pričama o mom povratku. Pa nas se povezuje zbog prijateljstva. Osim toga, Edin je često u Dalmaciji, pa ga navijači često sretnu i zovu. Ja, iskreno, i kao navijač, ali i njegov prijatelj, volio bih da zaigra za naš Hajduk. Ali opet, u ovom trenutku to nije realno. No, ko zna što se može dogoditi u skorije vrijeme”.

Osvrnuo se i na činjenicu da je jedini kome Safet Sušić nije dao ni sekundu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

“Ma, ni za čim ne žalim. Čak niti za time što se dogodilo u Brazilu. Meni je bila čast što sam uopće bio dio ekipe. Da mogu, u karijeri bi sigurno ponovio sve isto. S obzirom na to gdje sam počeo, pa što sam sve morao napraviti kako bih se dokazao te došao do ovoga do čega sam stigao. Mogu žaliti jedino za time što karijeru nisam završio u Hajduku. Sve ostalo bi ponovio još jednom”, zaključio je Senijad Ibričić.

Prihvati notifikacije