Fudbal

Sarajevo će izgleda biti kažnjeno zbog dešavanja na utakmici sa Posušjem

FK Sarajevo savladao je ekipu HŠK Posušje rezultatom 1:0. Pogodak odluke postigao je Mersudin Ahmetović u finišu susreta, te donio svom timu tri boda u ovom susretu.

FOTO: INSTAGRAM
FOTO: INSTAGRAM

Publika je, tokom trajanja susreta na Koševu, negodovala zbog suđenja Sabrije Topalovića iz Zenice, koji je u nekoliko navrata bio “prozvan” od strane navijača Sarajeva. Fudbaleri Posušja su, u namjeri da dođu do pozitivnog rezultata, u nekoliko navrata, tražili ljekarsku pomoć, otezali sa izlaskom prilikom zamjena, a sve to je iritiralo navijače Bordo tima.

Za razliku od prethodnog duela kada su fudbaleri i trener Sloge ispraćeni pljeskom, ovog puta nije bilo tako. Za gostujuće fudbalere, ali i sudiju Topalovića, prilikom izlaska sa terena, upućeni su zvižduci, ali i poneki predmet sa istoka.

Kako saznajemo, delegat susreta Renato Buhić iz Mostara, prijavio je dešavanja prilikom izlaska, pa je za očekivati kaznu za FK Sarajevo.

Interesantan podatak je da je upravo Buhić bio delegat na utakmici u prošlom prvenstvu kada su navijači Sarajeva vrijeali tadašnjeg igrača Rudara Josepha Amoaha.

Kakvu će kaznu dobiti klub sa Koševa, ovisit će od toga šta delegat susreta napiše u svom izvještaju.

Prihvati notifikacije