Fudbal

Ronaldo donio odluku koja ne samo da je potresla Portugal, već i Bosnu i Hercegovinu, a posebno Peteva

Cristiano Ronaldo još se ne namjerava oprostiti od reprezentacije i želi igrati u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. godine, koje počinju u septembru, piše portugalski list Correo da Manha. Ronaldo je s Portugalom ispao od Maroka u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, nakon čega je u suzama otišao s terena.

FOTO: ROLEX DELA PENA/EPA
FOTO: ROLEX DELA PENA/EPA

Ronaldo navodno želi igrati i na Europskom prvenstvu, na koje bi se Portugal morao kvalificirati, i nakon tog natjecanja namjerava završiti internacionalnu karijeru. No Ronaldo ima uvjet. Correo da Manha tvrdi da Ronaldo inzistira da Fernando Santos mora napustiti klupu i da je jedino u tom slučaju spreman nastaviti igrati za reprezentaciju.

Santos je na ovom Svjetskom prvenstvu Ronalda koristio u utakmicama u grupi, ali ga je ostavio na klupi za utakmicu protiv Švicarske. Portugal je tu utakmicu dobio 6:1 i Santos je Ronalda ostavio na klupi i protiv Maroka te ga je uveo u drugom poluvremenu.

Podsjetimo, Portugal će u grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igrati i protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ronaldo je do sad za Portugal odigrao 196 utakmica i zabio je 118 golova. Trenutačno je bez kluba, nakon što je raskinuo s Manchester Unitedom, a očekuje se da će uskoro objaviti gdje će nastaviti karijeru.

Prihvati notifikacije