Ostalo

Reprezentativci spremni za Evropsko prvenstvo: Protiv Švedske punom snagom i rasterećeno!

Duelom protiv Švedske (četvrtak, 20.30), naša reprezentacija počinje nastup na Evropskom prvenstvu.

FOTO: EPA-EFE/OLE MARTIN WOLD NORWAY OUT
FOTO: EPA-EFE/OLE MARTIN WOLD NORWAY OUT

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra utakmicom protiv Švedske otvara nastup na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Desni bek naše reprezentacije Marko Panić očekuje da reprezentacija igra dobar rukomet i da se predstavi u najboljem svjetlu.

Svjestan je težine rivala, ali vjeruje da ova utakmica može poslužiti da se neke stvari isprave.

– Očekivanja su da igramo dobar rukomet, da uđemo rasterećeni u utakmicu jer sigurno da je Švedska bolja reprezentacija od nas, tu nemamo šta diskutovati. Trebamo iskoristiti ovu utakmicu da popravimo slabe strane koje smo imali u prethodnim utakmicama i opušteno igrati lijep rukomet, rekao je Marko Panić, kojem se ne sviđa što EP otvaraju protiv jednog od favorita za medalju.

– Ja sam se toga i pribojavao. Volio bih možda da je raspored drugačiji i da igramo prvu protiv Gruzije, da ne bismo pali u glavi ako izgubimo protiv Švedske nekom velikom razlikom. Što se mene tiče, ja bih ušao totalno rasterećeno u utakmicu i probao da iskoristimo priliku da se što bolje uigramo za predstojeće utakmice.

Lijevi bek, Mirko Herceg, ipak misli da je dobro igrati protiv Šveđana prvu.

– Očekivanja su da odigramo što bolju utakmicu. Igramo protiv jednog od favorita prvenstva. Možda je i dobro što je prva utakmica protiv Švedske, da vidimo gdje smo u odnosu na njih. Idemo opušteno u utakmicu i nadam se što boljem rezultatu, rekao je Mirko Herceg za stranicu RS BiH, pa dodao:

– Psihički je možda lakše što protiv najtežeg protivnika igramo prvu utakmicu i onda slijede pod navodnike lakši protivnici. Nadam se da ćemo ispoštovati neke naše zacrtane ciljeve i da ćemo tu utakmicu.