Košarka

Poznato ko je na spisku seniorske reprezentacije! Košarkaški savez BiH pojasnio slušaj Ajle Ikanović

Košarkaški savez BiH odgovorio je na tvrdnju ŽKK RMU Banovići da je njihova igračica Ajla Ikanović preko noći skinuta sa spiska reprezentacije.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

“Ajli Ikanović je 12. juna sa mail adrese KS BiH stigao dopis da se nalazi na spisku seniorske reprezentacije BiH, te da dođe na pripreme koje će se održati od 1. do 19. augusta (velikim slovima je naznačeno da dopis ne smijemo objaviti, ali ćemo isti sigurno predati nadležnim institucijama). Zašto? Zato što Ajla ni dan danas nije upoznata da se na istim pripremama neće naći, da je otpisana ili ‘skinuta’ sa spiska selektora seniorske reprezentacije BiH”, naveli su iz Banovića.

Danas su na konferenciji za medije novi selektor Miloš Pavlović i predsjednik KS BiH Dalibor Miloš naveli kako je Ikanović dobila poziv, ali da nikada nije odgovorila na njega.

“Ne znam šta je objavljeno. Upravo iz razloga što smo se okupili kasno, slao sam spiskove i tražio što brži odgovor. Bilo je dosta otkaza, vjerovatno je bilo tehničkih problema u komunikaciji. Ne postoji nijedan drugi razlog. U ovom trenutku je spisak koji je potvrđen na vrijeme. Ono što ja znam da nije odgovoreno na poziv”, rekao je novi selektor.

Bosnainfo u nastavku objavljuje spisak igračica seniorske reprezentacije BiH.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Predsjednik KS BiH Dalibor Miloš kazao je kako je Ikanović pozvana 12. jula, al inikada nije potvrdila dolazak.

“On je pozvana 12.07 u 15:05 da potvrdi i nikada nije potvrdila. Možda je neki tehnički problem. Mogla je zovnuti savez, mene, a puštati u medije je stvarno loše.”

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
Prihvati notifikacije