Fudbal

POTVRĐENO Messi neće produžiti ugovor sa PSG-om, na pomolu transfer svih transfera

Do sada je sve upućivalo na to da će Lionel Messi uskoro produžiti ugovor s PSG-om koji bi mu trebao isteći na ljeto te da će i u sljedećoj sezoni, a možda čak i sljedeće dvije, nastupati kao igrač pariškog kluba.

FOTO: JOAO PUNTO/EPA
FOTO: JOAO PUNTO/EPA

Ipak, čini se da je došlo do zaokreta u Messijevom razmišljanju.

Kako javlja španski novinar Gerard Romero, Argentinac više nije siguran da želi produžiti ugovor s Parižanima te je počeo razmatrati opcije ako to ne učini.

“Od danas, Messi ne želi produžiti s PSG-om”, objavio je Romero na svom profilu na Twitteru pa dodao: “Osvajanje SP-a je promijenilo način na koji Messi razmišlja. Sada puno više vrednuje ono što ima trenutno nego što bi mogao imati u budućnosti.”

Povratak u Barcu je vjerovatan

Marca tvrdi da je to sve tačno i pojašnjava da se radi o tome da je Messi sada ispunio posljednji cilj koji je imao u karijeri te da bi sada volio do kraja karijere igrati tamo gdje bi igrao zato što želi i voli igrati. Kako ga osvajanje naslova u Francuskoj s PSG-om ne veseli, a nije mu poseban motiv ni osvajanje Lige prvaka s PSG-om, Marca navodi da je vrlo realan njegov povratak u Barcelonu.

Naravno, kao i svaki superstar, Messi bi se za takav transfer morao odreći ogromnog dijela plate koju zarađuje u PSG-u, ali ako je zaista promijenio način razmišljanja, to mu ne bi trebao biti problem.

Prihvati notifikacije