Tenis

Poljski teniser Maks Kasnikowski pobjednik turnira 'Juicy Kiseljak Open 2024.'

Poljski teniser Maks Kasnikowski osvajač je ITF teniskog turnira "Juicy Kiseljak open 2024.".

kiseljak open
FOTO: FENA

Prvi nositelj apsolutno je opravdao status i zasluženo osvojio ukupno svoju petu titulu u pojedinačnoj konkurenciji.

U finalu je nadigrao Britanca Jaya Clarkea dvaput po 6-2.

Meč je trajao 1 sat i 18 minuta. Poljak je imao i pet aseva, Britanac četiri. Kasnikowski je iskoristio četiri od sedam break lopti, a protivniku dozvolio tek jednu, koju je spasio. Imao je 81 posto osvojenih poena na prvi servis i 65 na drugi, naspram 63 posto Clarkea na prvi i samo 29 posto na drugi.

Vrijedi spomenuti kako poljski tenisač u srpnju puni 21 godinu, ali i kako je danas pobijedio ozbiljnog igrača koji je 2019. prošao i prvo kolo na Wimbledonu. Prije početka turnira bio je 268. na ATP ljestvici, no današnjim trijumfom dodatno će napredovati.

Pročitajte još

Finalni meč 25. jubilarnog turnira u Kiseljaku gledao je velik broj gledatelja koji su ostali ispratiti i svečanost zatvaranja. Sudionike svečanosti je predvodio direktor turnira Robert Biletić, ujedno vlasnik Teniskog kluba Elliptic dok je pehare pobjednicima dodijelio načelnik Općine Kiseljak koja je i suorganizator turnira. Svečanosti je nazočio i predstavnik Stanić grupe, generalnog pokrovitelja turnira, Alojz Stanić. Ispred tvrtke Sarajevski kiseljak i ove godine je nazočio izvršni direktor Darko Josipović dok je gospođa Anđa Kalem sudjelovala ispred Ministarstva civilnih poslova BiH.

Osim kiseljačkih mažoretkinja, ove godine je upriličena i jedna glazbena točka. Naime, operni solist, bariton, Siniša Markanović je u pratnji pijaniste i profesora, Bartolomeja Stankovića, izveo skladbu “Neka cijeli ovaj svijet”.

Podsjećamo, riječ je o jubilarnom 25. izdanju teniskog turnira u organizaciji Teniskog kluba Elliptic i Općine Kiseljak a pod generalnim pokroviteljstvom Stanić grupacije odnosno brendova Maraska i Heineken. Turnir se od 2010. godine igra pod ITF-om.

Turnir su i ove godine podržali predsjednica FBiH Lidija Bradara, Ministarstvo obrazovanja KSB, JP Elektroprivreda HZ HB ali i brojne kompanije.