Tenis

Večeras otvaranje Teniskog turnira 'Brčko open 2024'

Svjetska teniska asocijacija (ITF) i ove godine povjerila je Brčko distriktu Bosne i Hercegovine i Teniskom klubu "Prohema" organizaciju profesionalnog teniskog turnira iz serije ITF MENS WORLD TENNIS TOUR M15.

FOTO: URED VLADE BRČKOG
FOTO: URED VLADE BRČKOG

Međunarodni teniski turnir “Brčko Open 2024” po dvadeseti se put organizira u Brčkom i najstariji je turnir iz serije Futures turnira u Bosni i Hercegovini.

Svi mečevi glavnog turnira igrat će se na terenima Teniskog kluba “Prohema” od 20. do 26. svibnja 2024. godine. Na turniru sudjeluje ukupno 104 igrača, dio kroz kvalifikacije od 19. do 20. svibnja 2024. godine, a dio kroz glavni turnir.

Pročitajte još

Na ovogodišnjem turniru nastupit će i tri domaća mlada igrača iz Distrikta i to Luka Đorđević, Filip Đokić i Matej Đokić, kao i šest igrača iz Bosne i Hercegovine.

“Brčko distrikt Bosne i Hercegovine postaje jedno mjesto na mapi teniskog sporta, mjesto gdje se razvijaju karijere velikih tenisera. Nadamo se da će ovi mladi igrači osim osvajanja bodova ponijeti lijepe dojmove te da će se ponovo pojaviti u našem gradu, kao jednoj prijateljskoj destinaciji. Tenis je jedan od najzdravijih sportova i u svijetu bilježi porast popularnosti. Postoji nekoliko uvjeta koje treba ispuniti kako bi ovaj sport postao tradicionalan i masovan, a to je prije svega financiranje, infrastruktura i kvaliteta rada. Talente i potencijal imamo i Vlada će nastaviti podržavati ovaj sport, ove entuzijaste koji su svojim individualnim vrijednostima i zalaganjem doprinijeli da naš grad bude u epicentru značajnog sportskog događaja“, istaknuo je gradonačelnik Brčkog Nišić.

Predsjednik Teniskog kluba “Prohema” Tomislav Đokić naveo je da je nagradni fond turnira 15.000 dolara, a pobjednik osvaja 15 bodova.

“Mnogi od naših igrača su napredovali u Distriktu kao što je najbolji bh. igrač Damir Džumhur koji je ovdje osvojio dva vezana turnira, što ga je dovelo do prvih trideset u svijetu. Također, tu su i Nikola Mektić i Ilija Bozoljac“, naveo je Đokić.

Predsjednik Skupštine TK “Prohema” Risto Šolaja zahvalio je Vladi Brčko distrikta BiH na podršci te je izrazio nadu da će se ta tradicija nastaviti u budućnosti.

Turnir se službeno otvara večeras, 21. svibnja. Polufinala pojedinačnih mečeva i finale parova predviđeno je za subotu, 25. svibnja, a finale u pojedinačnoj konkurenciji u nedjelju, 26. svibnja, priopćeno je uz Ureda gradonačelnika Brčkog.