Tenis

Kyrgios se vraća: "Povreda je bila ozbiljna, ali..."

Australski tenisač Nick Kyrgios konačno je ozdravio i spreman je za povratak na ATP Tour.

FOTO: EPA-EFE/MICK TSIKAS
FOTO: EPA-EFE/MICK TSIKAS
Arhiv

“Sljedeće sedmice ću prvi put poslije mnogo vremena prebacivati loptice na treninzima”, istaknuo je Kyrgios u intervjuu za jedan australski podcast.

Finalist Wimbledona 2022. već je najavio da će početi trenirati, a sada je vrijeme i da uzme reket u ruke.

“Povreda je bila ozbiljna, ali sada mogu sa sigurnošću reći da se vraćam na teren.”

Kyrgios se ozlijedio u završnici najbolje sezone u karijeri. U 2022. odigrao je finale Wimbledona u kojemu je izgubio od Novaka Đokovića. Potom je osvojio Washington, dogurao do četvrtfinala US Opena i u Tokiju predao bez borbe Tayloru Fritzu. Ubrzo je morao na operaciju koljena.

Pročitajte još

Prošle sezone odigrao je samo jedan meč i to u Stuttgartu kada se htio pripremiti za Wimbledon. Međutim, tada se ponovo ozlijedio (ručni zglob) i od tada ne igra.

“Još imam vatru u sebi koja me tjera da ponovno igram tenis. Svjestan sam da to ne moram raditi, nikome ništa ne moram dokazati, ali želim se vratiti i uživati u novim iskustvima.”

“Imam 28 godina, a ova povreda od mene je tražila veliku psihološku snagu kako bih se suočio s dugim i kompliciranim oporavkom, Protekla je godina bila najteža u mojoj profesionalnoj karijeri. Mnogo sam razmišljao što dalje. Svjestan sam da sam počinio mnogo grešaka i povukao mnogo pogrešnih poteza u životu, ali učio sam iz svih njih i sada se osjećam mnogo sigurniji u sebe.”

Naravno, ostaje pitanje koji će biti prvi Kyrgiosov turnir. S obzirom na to da ne voli zemlju, može se pretpostaviti da će preskočiti čitavu sezonu na njoj i vratiti se u junu kada kreće travnata sezona, koja svakako puno više odgovara njegovoj igri.