Fudbal

Ono što je večeras napravio Erling Haaland moći ćemo djeci prepričavati. Pogledajte ovo

Manchester City igrao s RB Leipzigom u revanš ogledu osmine finala Lige prvaka.

FOTO: ADAM VAUGHAN/EPA
FOTO: ADAM VAUGHAN/EPA

Građani su sa 7:0 demolirali Leipzig i plasirali se u četvrtinu finala Lige prvaka.

U prvoj utakmici, koja je odigrana u Njemačkoj, završilo je 1:1, a strijelac za Leipzig bio je Joško Gvardiol.

Utakmicom je potpuno dominirao Erling Haaland, koji je postigao pet golova.

FOTO: ADAM VAUGHAN/EPA
FOTO: ADAM VAUGHAN/EPA
FOTO: ADAM VAUGHAN/EPA
FOTO: ADAM VAUGHAN/EPA
FOTO: ADAM VAUGHAN/EPA
FOTO: ADAM VAUGHAN/EPA
FOTO: ADAM VAUGHAN/EPA
FOTO: ADAM VAUGHAN/EPA

Norveški napadač je prvo u 22. minuti zabio kazneni udarac, koji je igranjem rukom skrivio Benjamin Henrichs. Nakon Rodrijevog udarca glavom lopta je u ruku pogodila Henrichsa, a Vinčić je poslije VAR pregleda odlučio da je dodir dovoljan za najstrožu kaznu te je dosudio jedanaesterac.

Samo dvije minute kasnije, u 24. minuti, Haaland je zabio nakon što je Kevin de Bruyne udarcem iz daljine zatresao prečku. Lopta se odbila u teren, a ondje je spreman bio Haaland mirno je glavom poslavši u mrežu.

Do kraja poluvremena Haaland je zabio još jedan pogodak. Nakon ubačaja iz kornera Dias je pucao glavom, lopta se odbila od stative i plesala po gol-liniji, a na nju je natrčao Haaland i smjestio je u mrežu. Do kraja poluvremena Haaland je zabio još jedan pogodak. Nakon ubačaja iz kornera Dias je pucao glavom, lopta se odbila od stative i plesala po gol-liniji, a na nju je natrčao Haaland i smjestio je u mrežu.

Nakon trećeg gola Haalanda, jedan je dodao i Bernardo Silva za 4:0. Ubrzo je Haaland nastavio trpati i dao peti gol. Pucao je glavom nakon kornera, Blaswich je odbio do Akanjia, a zatim opet do Haalanda, koji iz drugog pokušaja zabija četvrti put danas.

Dodao je Haaland i šesti gol prije nego što je izašao u 63. minuti utakmice. Opet ubačaj iz prekida, Akanji je pucao, a Blaswich odbio ravno na nogu Haalanda, koji u ovakvim situacijama ne griješi, piše Index.