Fudbal

Nermin Bašić najavio meč protiv Širokog (VIDEO)

FK Željezničar sutra na stadionu Grbavica igra utakmicu 9 kola Premijer lige BiH protiv Širokog Brijega, a trener Nermin Bašić poslao je snažnu poruku kako svojim igračima, tako i navijačima "Plavih".

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
Nermin Bašić

Govoreći o nadolazećoj utakmici Bašić se najprije osvrnuo na posljednji mjesec.

“U jako teškom smo stanju kako ekipa tako svi u klubu i naši navijači, svi smo razočararani. Prošli smo baš kroz turbulentan period u tih mjesec dana. Zadnje tri gostujuće utakmice tri poraza, ukupno pet i nadam se da je ovo ponovo neka sinergija između terena i tribine da će se desiti i da će naša Grbavica prevazići ovu krizu i da ponovo uplovimo u neke mirnije vode da možemo normalno raditi”, rekao je on.

Zatim se okrenuo sutrašnjem protivniku.

“Imaju jedan poraz, drugi na tabeli. Lijepo sastavljena ekipa, imaju odličnog trenera koji ima hajdučko srce. Dosta dobro ga poznajemo i tu sigurno neće biti nekih iznenađenja. S druge strane, mi smo sebi ovdje najbitniji i moramo sebe gledati.

Jednostavno sutra nadam se da će samo jedna ekipa postojati, to je Željo, to je Grbavica i to su naši navijači. Jednostavno nameće se da moraš pobijediti i da igra nije toliko bitna i molimo samo navijače uz strpljenje i 90 minuta da budemo svi sinhronizirani i pravi da se izvučemo iz ovoga”.

Meč između Željezničara i Širokog Brijega igra se sutra sa početkom od 18 sati.

Prihvati notifikacije