Fudbal

Bašić pred meč sa Veležom: Nećemo komplicirati, samo je rezultat bitan

Fudbaleri Željezničara u srijedu su savladali ekipu Igmana u okviru zaostalog susreta prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a pred ekipom Nermina Bašića u nedjelju je novi izazov.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Plavi će na stadionu Rođeni gostovati ekipi Veleža u nedjelju, a susret je komentarisao strateg tima sa Grbavice.

“Poseban draž je pripremati utakmicu protiv Veleža, veliki klub, sjajni navijači. Biće vruće u Vrapčićima, jako teško je dole igrati. Radujem se utakmici, biće pun stadion, lijep nogometni ambijent i sve što treba fudbalu mislim da će biti u Mostaru. Gledao sam ih uživo. Oduševili su me načinom kako su igrali, osobito u drugom poluvremenu. Vidi se ogroman kvalitet. Doveli su puno kvalitetnih igrača, kako prvih 11, tako i izmjene koje imaju su fantastični. Novi trener im ima debi na našoj utakmici i to nešto znači. Naravno da će igrači dati maksimum i više od toga kako bi mu se dokazali. Poznajem dobro rad svog kolege, radio je u ozbiljnim ligama, znam da forsira sistem sa tri pozadi. Ne znam koliko će to primjeniti odmah”, rekao je Nermin Bašić.

Ističe kako ima mnoge nedoumice pred ovaj meč.

“Imamo još dva treninga. Imam dosta upitnika za ovu utakmicu, taktičkih i oko prvih jedanaest. Želim da se rukovodim mislim da želim da budemo hrabri, da igramo na rezultat, da budemo pametni i da obradujemo navijače koji će sigurno biti u velikom broju u Mostaru”, ističe trener Plavih.

Kaže kako zgusnut raspored pravi velike probleme njegovoj ekipi.

“To je veliki problem. Ja sam i prije utakmice protiv Igmana govorio da imamo problema sa tim poslije Evrope i da mnogo radimo na tim stvarima i van terena. Momci su pokazali da žele ne samo na terenu da daju doprinos, nego da rade na sebi što se tiče emocija i istrošenosti. Dosta alata koristimo kako bismo vratili to i kako bi uspješno došli do reprezentativne pauze. Vidjet ćemo kako ćemo izgledati u nedjelju, ja se nadam pozitivno. Ne kompliciram puno kada vam je ekipa u ovom stanju kakvom jeste, onda morate kao trener biti vrlo jednostavan. Ideš na rezultat i to je jedino bitno u ovom momentu. Imam danas iznenađenje za svoju ekipu, da je izbacim iz svakodnevne rutine i vidjet ćemo kako će se to pokazati”, rekao je Bašić.

Prisutnim medijima obratio se i fudbaler Željezničara Andrija Drljo.

“Raspoloženje je uvijek na top nivou. Svi su zadovoljni, sretni su. Očekujem vrlo zahtjevnu i intezivnu utakmicu. Velež je jako dobra ekipa, imaju dobrih igrača, ali imamo i mi. Na nama je da se u ova dva dana spremimo, da damo svoj maksimum u nedjelju i vratimo u Sarajevo sa tri boda”, rekao je Drljo.Meč ovih rivala igra se u nedjelju od 19 sati i 45 minuta.