Fudbal

"Ne pada mi na pamet igrati protiv Rusije"

Komitet za hitnost Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine prihvatio je na sjednici poziv Ruske nogometne federacije za odigravanje prijateljske utakmice između reprezentacija Rusije i BiH.

FOTO:
FOTO:

Poziv je upućen prošle sedmice, a odigrat će se u FIFA-inom terminu u septembru.

S Rusijom ne želi igrati gotovo nitko zbog invazije koju ta zemlja provodi na teritoriju Ukrajine te dugoročno prijeti svjetskom miru i u većim razmjerima.

Protiv te odluke javno mišljenje dala legenda nogometa BiH, Miralem Pjanić, a svoje mišljenje je izrazio i Luka Menalo, reprezentativac BiH.

U razgovoru za MeridianSportBH poručio je: “Moj stav je prvenstveno da se ne želim miješati u politička pitanja i da jednostavno ne mislim da sam ja relevantna osoba za to pitanje. Ja sam protiv odigravanja te utakmice, ali da ja budem ta neka osoba koja će reći je li to ispravno ili nije, ne mogu jer sigurno postoje puno pametniji i relevantniji ljudi od mene i oni bi trebali znati što rade.”

Menalo je ove sezone odigrao devet utakmica za Dinamo u svim natjecanjima. Dao je gol u sudačkoj nadoknadi za pobjedu protiv Lokomotive u prvom kolu, a tom učinku dodao je i tri asistencije. Za reprezentaciju je dao tri gola u trinaest nastupa.

Prihvati notifikacije