Fudbal

Navijači Dinama upozorili na "zločinačku organizaciju predvođenu Mamićem": "Vrijeme je za buđenje"

Dinamovci, vrijeme je za buđenje, poručuju između ostalih "Bad Blue Boysi" u saopštenju za javnost usred previranja u njihovu klubu.

FOTO: FACEBOOK/DINAMO - TO SMO MI
FOTO: FACEBOOK/DINAMO - TO SMO MI

Ususret sudbonosnoj Skupštini Dinama 9. marta koja će odrediti budućnost maksimirskog kluba, “Bad Blue Boysi” obratili su se javnosti saopštenjem, prenosi SK.hr.

Pozivaju na maksimalnu mobilizaciju kako bi učlanili što veći broj ljudi i tako dobili svoja mjesta za stolom za kojim se bude odlučivalo o sudbini Dinama.

Pročitajte još

Evo šta stoji u saopštenju:

“Želimo se ovim putem obratiti svim navijačima i simpatizerima Dinama i pozvati ih na potpunu mobilizaciju. U toku je novi pokušaj zločinačke organizacije predvođene Zdravkom Mamićem da u potpunosti preuzme kontrolu nad našim klubom. Takozvana “sponzorirana učlanjenja” koja se proteklih nekoliko dana provode po Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini nisu ništa drugo nego ismijavanje kluba kao i svih njegovih članova i povjerenika u korist samo i jedino kontrole te zločinačke organizacije nad klupskim finansijama. Svima onima koji asistiraju u ovoj sramotnoj operaciji poručujemo da ćemo ih dobro zapamtiti i garantiramo im da će od danas njihova imena i imena njihovih organizacija i kompanija postati predmet našeg interesa.” naveli su između ostalog.

Pročitajte još

Vjerna navijačka grupa Dinama poziva na buđenje, odbranu kluba i da se Dinamo vrati Dinamovcima.

“Provodimo akciju masovnog učlanjenja u Dinamo u kojoj ćemo ovim štetočinama pokazati kako stvari stoje i kako se zapravo voli Dinamo. Naša akcija nema sponzora, svaki član sam će platiti svoju članarinu u punom iznosu. U njoj će sudjelovati svi oni koji će svoje članstvo u voljenom klubu platiti svojim novcem, oni koji ga stvarno i iskreno vole”, poručuju BBB.

Prihvati notifikacije