Fudbal

Mamić optužio Sanadera za namještanje utakmica: Tražio je od mene da pustimo Hajduku

Nekada prvi čovjek zagrebačkog Dinama za sebe kaže da je umoran, izdan i osramoćen.

FOTO: ZDRAVKO MAMIĆ/FACEBOOK
FOTO: ZDRAVKO MAMIĆ/FACEBOOK

Zdravko Mamić, bivši izvršni predsjednik zagrebačkog Dinama, koji godinama izbjegava služenje zatvorske kazne u Hrvatskoj skrvajući se u Bosni i Hercegovini, posljednjim javnim nastupom ponovo je uznemirio javnost tvrdeći da ga je bivši premijer Hrvatske, Ivo Sanader, nagovarao da pusti utakmicu Hajduku.

Za razliku od Mamića, Sanader je završio u Remetincu, a optužbe na njegov račun Mamić je iznio tokom razgovora za portal Mozzartsport.com.

“Radilo se o sezoni 2004/05, Dinamo je otišao u stečaj i nije imao ništa. Mi smo završili u play-outu, “ligi za bedaka”. To su nam iskreirali čelnici Hajduka predsjednik Grgić, direktor Fiorentini i Igor Štimac. E, sljedeće sezone je Hajduk u još težoj situaciji. Nema šanse da ne budu u ligi za bedaka. Tada je premijer bio Ivo Sander, veliki navijač Hajduka. On meni kaže: ‘Zdravko, pustite tu utakmicu Hajduku, nema smisla da igramo play-out, napravite sve.’ On razmišlja kao političar, iz Splita je, navija za Hajduk, u Dalmaciji mu je biračka baza”, rekao je Zdravko Mamić, pa prepričao i svoj odgovor Sanaderu:

“Šefe, ja majku rođenu ne puštam. Ali nisam toliko bahat, ima tu nastavak. Dodao sam da nije lako namjestiti utakmicu, da to pričaju samo budale, šarlatani i kriminalci. Zamislite ja koji pričam igračima da se bacaju glavama na kopačke, a sada treba da im kažem da skinu gaće i puste Hajduk. Pa kako ja onda da dođem pred njih? Da skratim, rekao sam mu da neću pustiti Hajduk, ali pustite mene da ja to napravim na svoj način i da mu garantiram da Hajduk neće završiti u ’ligi za bedaka’. Razišli smo se, pružili ruku jedan drugom. Igra se poslije utakmica u Splitu. Pada malo kiša, iskoristim utjecaj na službena lica da se utakmica odloži da dobijem na vremenu. Naravno, uključi se mašinerija i Hajduk ne završi u ligi za bedaka”, kazao je nekada prvi čovjek Dinama.

Kazao je i da je umoran, izdan i osramoćen, te da bi volio da Zvonimir Boban preuzme Dinamo. Govorio je i o sukobu sa Krešimirom Antolićem.

“Doveo sam ga s ulice, ne iz policije. On je bio na ulici jer je dobio otkaz u policiji. Dao sam mu kruh, da radi s navijačima… Sada su on i moje dvije sekretarice, koje sam stavio u upravu, poludjeli. Antolić hoće da bude Mamić puta pet. Vlast ga je pokvarila. Ti bolesnici ruše Dinamo i carstvo koje sam izgradio. Umoran sam, izdan i osramoćen. Ovo što sad radim za Dinamo, radim da se klub ne bi urušio”, rekao je Mamić pa optužio Antolića da je minirao dolazak Darka Milaniča na mjesto trenera Dinama.

“U dogovoru s predsjednikom i upravom sam pripremio Darka Milaniča da bude novi trener, da naslijedi Čačića. E onda taj Antolić pošalje ljudima sliku Milaniča s dresom Partizana i kreće priča kako Mamići hoće da četnik vodi Dinamo?! On i taj neki njegov Leopard su od gospodina Milaniča napravili da je četnik i da četnik ne može voditi Dinamo. Kasnije je Čačić došao u Mostar i dogovorili smo se da ostane.” zaključio je Mamić.

Prihvati notifikacije