Fudbal

Kodro je bio da se Ahmethodžić suspenduje, ali nije. Shvatio je obavezu

Mnogo bure digla je odluka Anela Ahmedhodžića da se ne odazove reprezentaciji Bosne i Hercegovine za utakmice u septembarskom prozoru protiv Lihtenštajna i Islanda.

FOTO: NS BIH
FOTO: NS BIH

Ahemdhodžić se nije odazvao zbog problema sa povredom kako je naveo tada, a danas su o situaciji s njim govorili predsjednik N/FS BiH Vico Zeljković, direktor reprezentacije Zvjezdan Misimović te selektor Savo Milošević.

“On nije suspendovan, Prijedlog Kodre je bio da se suspenduje tako da je on tek ušao u proces da bude suspendovan ili ne”, rekao je Zeljković, a potom je riječ dobio zvjezdan Misimović.

“Ja sam u kontaktu sa Anelom, bilo je tu sve i svašta. Sada je na spisku, novi selektor će kontaktirati sa njim. Ne vidim prepreku da se odazove. Shvatio je obavezu”, izjavio je direktor reprezentacije.

Svoje viđenje situacije sa Ahmedhodžićem dao je i novi selektor Savo Milošević koji je istakao kako BiH nema luksuz da se odrekne kvalitetnog igrača.

“Mi nemamo luksuz da se odreknemo nekoga. I moja je želja bila da se vrati u reprezentaciju, mora se popričati s njim u svakom slučaju. Moramo probati riješiti takve situacije mirnim putem.”

Prihvati notifikacije