Fudbal

NS BiH suspendovao Anela Ahmedhodžića!

Nogometni savez BiH suspendovao je reprezentativca Anela Ahmedhodžića jer se nije pojavio na pripremama muoči susreta sa Lihtenštajnom i Islandom, iako se zna da je povrijeđen.

FOTO: NFSBIH
FOTO: NFSBIH

Nakon današnjeg treninga medijima se obratio trener golmana Siniša Mrkobrada.

“Kada je u pitanju Ahmedhodžić, svi smo zatečeni trenutnom situacijom. Ja nisam možda najkompetentnija osoba da dam neko saopćenje, ali sam siguran da će u toku dana neko od ljudi koji su zaduženi za to obratiti se i dati javnosti prave informacije šta se dešava”, kazao je Mrkobrada.

Iz Nogometnog saveza BiH izdali su saopštenje u kojem se kaže:

“Nakon što su poslani pozivi igračima povodom narednih kvalifikacionih utakmica UEFA za Evropsko prvenstvo 2024. protiv Lihtenštajna i Islanda, pojavili su se prvi problemi sa povredama nekoliko igrača sa zvaničnog spiska A reprezentacije. Anel Ahmedhodžić se nije pojavio na okupljanju u zakazano vrijeme, iako je od strane njegovog kluba Sheffield Uniteda dostavljen medicinski izvještaj koji potvrđuje da njegova povreda nije ozbiljnije prirode.

Članovi stručnog štaba i medicinskog tima su bezuspješno pokušali stupiti u kontakt sa Ahmedhodžićem. Niti jedan igrač nije izuzet od odgovornosti dolaska na pripreme reprezentacije, osim kada se radi o objektivnim okolnostima i sportskoj povredi. Kako se ovdje ne radi o sportskoj povredi koja sprječava njegov dolazak i boravak na pripremama u Sarajevu, Anel Ahmedhodžić je suspendovan do daljnjeg i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak u skladu sa važećim propisima NS BiH i Pravilnika o reprezentacijama NS BiH”, navodi se u saopćenju.

Prihvati notifikacije