Fudbal

Ključnog igrača Osijeka želi Dinamo, a Hadžibegić ga je pozvao da igra za BiH

Adrian Leon Barišić bio je ove sezone ključni igrač Osijekove odbrane. Rođen je u Stuttgartu, ima i hrvatsku putovnicu, a sad će zaigrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Ranije je nastupao za mladu reprezentaciju BiH.

FOTO: NK OSIJEK
FOTO: NK OSIJEK

Barišić, 21-godišnji stoper, dobio je poziv Faruka Hadžibegića, selektora Bosne i Hercegovine.

“Sada se ukazala prilika da dobije šansu. Treba nam iskusan igrač, gledao sam ga na utakmici Hajduk – Osijek. Nije početnik, iskusan je”, rekao je Hadžibegić, prenosi index.hr.

Želi ga Dinamo

Nedavno je talijanski Tuttomercato objavio da je Dinamo pripremio ponudu za Barišića. On je u Dinamu bio u omladinskim kategorijama, ali je 2016. godine otišao u Split. Dvije godine kasnije je prešao u Osijek, koji ga je prošle godine poslao na posudbu u talijanski Frosinone. 

Ugovor s Osijekom ima do 2025. godine. Prošle godine je Zdravko Mamić dogovorio dovođenje Barišića, ali su u Dinamu stopirali taj posao i tako krenuli u otvoreni sukob s Mamićem, koji je pobjegao u BiH nakon što je osuđen na zatvorsku kaznu zbog krađe milijuna iz Dinama.

Tada je dogovoreno da Osijek dobije oko dva milijuna odštete, a igrač višegodišnji ugovor s plaćom oko 200 tisuća eura. Nagađa se da će Osijek i sada tražiti sličnu odštetu. Transfermarkt mu je vrijednost procijenio na milijun i pol eura.

Prihvati notifikacije