Fudbal

'Da mi je Hadžibegić poslao poziv, prihvatio bih ga, ne mogu reći da me to nije pogodilo'

Član Osijeka i mladi reprezentativac BiH Adrian Leon Barišić igra sjajnu sezonu u Hrvatskoj.

FOTO: FS BIH
FOTO: FS BIH

Barišić je odigrao 17 utakmica za hrvatski klub, a spekulisalo se da bi mogao biti uvršten na spisak A reprezentacija BiH za utakmice protiv Islanda i Slovačke. Na kraju se Faruk Hadžibegić nije odlučio pozvati mladog defanzivca. Za njega ipak nema dileme da li će u budućnosti nastupati za BiH ili Hrvatsku.

“Što se tiče poziva za reprezentaciju i cijele te priče za Hrvatsku ne bi dužio. Da je ovaj poziv Hadžibegića došao ja bi ga prihvatio, no nije došao. To je na selektoru, ne mogu reći sad da te to ne pogodi ili ne naljuti, ali razumijem njegovu odluku. Na meni je da nastavim raditi kvalitetnije i onda će vjerujem biti poziva u budućnosti” rekao je Barišić u razgovoru za Bosniche Nationalmannschaft.

Priznaje da je u posljednje vrijeme dobio mnogo poruka.

“U zadnje vrijeme sam dobio puno poruka i komentara. Bilo je lijepo za vidjeti, lijepo je kad vas ljudi prate, gledaju u kakvoj ste formi. To je poticaj, ali i odgovornost da nastavim u ovom ritmu.”

Defanzivac Osijeka je kratko analizirao start kvalifikacija i polovičan uspjeh koji su Zmajevi ostvarili. Pobjeda protiv Islanda i poraz od Slovačke te tri boda nakon dva kola. U junu BiH očekuju dueli protiv Portugala i Luksemburga.

“Protiv Islanda smo pokazali veliku želu i za to su nagrađeni. U duelu protiv Slovačke je to izostalo, ali fudbal je takav. Još je dalek put do kraja kvalifikacija.”

Barišić je odigrao 9 utakmica za mladu reprezentaciju BiH.

Prihvati notifikacije