Fudbal

Igrao sa Ronaldom, Beckhamom i Zidanom, osvojio Ligu prvaka, danas prodaje cigarete da preživi: "Ne volim posao koji radim"

Bivši fudbaler Real Madrida, Oscar Minambres, godinama prodaje duhan kako bi zaradio novac da prehrani porodicu.

FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE @MARIO ALONSO
FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE @MARIO ALONSO

Minambres je bio velika nada moćnog Reala. Prošao je omladinsku školu kraljevskog kluba i u eri čuvenih “Galacticosa” 2002. godine debitovao za prvi tim.

Svlačionicu je dijelio sa zvijezdama poput Ronalda, Zinedinea Zidanea, Luisa Figa, Davida Beckhama, Raula, Roberta Carlosa… Nažalost, brojni problemi sa povredama sprečili su ga da napravi ozbiljnu karijeru i finansijski se obezbijedi za cijeli život.

Španski fudbaler, koji je igrao na poziciji desnog beka, imao je petogodišnji ugovor sa Realom, a nastupio je na ukupno 42 meča. Kraljevski klub ga je u sezoni 2004/05. dao na pozajmicu Espanyolu, ali ni tamo nije imao sreće.

Doživio je tešku povredu koljena i morao je da pauzira više od godinu dana. Nakon povratka u Real nije dobijao šansu, pa je po isteku ugovora otišao u Hercules. Praktično poslije prvog treninga ponovo je osjetio bol u koljenu, uslijedio je brz raskid ugovora i neslavan kraj karijere u 26. godini.

Oscar danas ima 42 godinu i prinuđen je da prodaje duhan kako bi preživio.

“Morao sam da se brinem o porodici, to je najvažnije”, kaže bivši fudbaler Reala koji danas sa suprugom radi u kiosku.

“Nikada nisam bio pušač, ne volim posao koji radim, ali šta je tu je. Nije ispunjenje sna, ali ni fudbal nije sve u životu. Šteta što mi se karijera prerano završila, imam osjećaj da sam mogao još dugo, dugo da igram”, kaže Oscar koji je sa Realom 2002. godine osvojio i trofej Lige prvaka.

Prihvati notifikacije