Fudbal

Hasan Salihamidžić ponizio Cristiana Ronalda

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić priznao je da je u ljetnjem prelaznom roku mogao da angažuje portugalskog fudbalskog reprezentativca Cristiana Ronalda, ali da je to odbio, prenosi njemački “Bild”.

FOTO: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH; PA-EFE/STR
FOTO: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH; PA-EFE/STR

Salihamidžić je prošle godine, između ostalih, u Bayern doveo Matthijsa de Ligta i Sadija Manea, a odbio je da angažuje Ronalda, koji je tada igrao za Manchester United.

Sportski direktor Bayerna otkrio je da ga je kontaktirao Ronaldov nekadašnji menadžer Jorge Mendeš, tvrdeći da Portugalac želi da nastavi karijeru u šampionu Njemačke.

„Razgovorali smo o Ronaldu, ali sam jasno rekao Mendešu da nam taj posao ne odgovara. Taj posao ne bi odgovarao Bayernu ni finansijski ni sportski“, rekao je Salihamidžić.

On je istakao da nijednog trenutka nije razmišljao da dovede Ronalda u Bayern.

„To jednostavno ne odgovara našoj filozofiji. Iako nekada imamo priliku da dovedemo igrača svjetske klase moramo da znamo kako da finansiramo cijeli posao“, zaključio je sportski direktor Bavaraca.

Ronaldo je u novembru prošle godine raskinuo ugovor sa Manchester Unitedom, a potom je prešao u Al Nassr iz Saudijske Arabije.

Portugalac je potpisao ugovor sa Al Nasrom do juna 2025. godine po kome bi trebalo da zaradi 500 miliona eura, a onda je raskinuo saradnju sa Mendešom.

Prihvati notifikacije