Fudbal

Legenda Bayerna odala počast Hasanu: Stvorio je najjači tim ikada

Nekadašnji reprezentativac BiH sjajno radi posao kao direktor Bavaraca

FOTO: SCREENSHOT / SKYSPORT.DE
FOTO: SCREENSHOT / SKYSPORT.DE

Legenda Bayerna Lothar Matthaus odao je počast Hasanu Salihamidžiću za sjajno odrađen posao u proteklom periodu, zbog nevjerovatno odrađenog posla i transfera koji su direktno djelo nekadašnjeg reprezentativca BiH, a sada sportskog direktora Bavaraca.

Matthaus je poručio da Bayern ima najbolji tim u historiji.

“Ako su svi u formi, ovo je sada najbolji Bayernov tim u smislu kvaliteta svih vremena. Bayern sada ima 20 potencijalnih igrača za prvi tim. U moje vrijeme bilo ih je 13, kasnije 16, 17. Međutim, danas možete napraviti pet izmjena”, objasnio je Matthäus.

Čak je i trener Rome Jose Mourinho (60) ljubomoran na Bavarce.

“U utakmici protiv PSG-a, Bayern je imao Gnabryja, Sanea i Manea na klupi. Volio bih da imam samo jednog od njih”, kazao je Mourinho.

Sportski direktor Hasan Salihamidžić (46) sastavio je tim od 20 zvijezda sa međunarodnom klasom, a Matthäus mu je odao veliko prizanje zbog toga.

“Prije godinu i po ili dvije godine kritikovao sam da ekipa Bayerna nije tako dobro izbalansirana. Ne mislim da je to zbog moje kritike, ali došlo je do promjene u klupskoj strategiji. Bayern je bio vrlo aktivan u posljednja dva prelazna roka i Braco zaslužuje sve pohvale zbog toga. Bayern je reagovao na sve nedostatke. Sa Sommerom umjesto Neuera, sa Cancelom i Blindom kao alenernativama Mazraouiju i Hernándezu”, rekao je bivši kapiten Bayerna.

Na kraju, Matthäus je zaključio da je Bayern sposoban ponovo osvojiti Ligu prvaka ove sezone, ali da nije najveći favorit pored Real Madrida i Manchester Cityja.

Prihvati notifikacije