Fudbal

HAOS NAKON TITULE Salihamidžić se posvađao s predsjednikom Bayerna

Suprotno očekivanjima, Bayern München je jedanaesti put zaredom okrunjen titulom njemačkog prvaka.

FOTO: SKY/SCHIMAK
FOTO: SKY/SCHIMAK

No, osvajanje naslova ne može sakriti činjenicu da su rekordni prvaci u najboljem slučaju imali prosječnu sezonu. Očito to tako vidi i nadzorni odbor. Na izvanrednoj sjednici nadzornog odbora sazvanoj u kratkom roku, odlučeno je da Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn moraju spakirati kofere.

Moguće je da je Salihamidžić nedugo nakon posljednjeg zvižduka protiv Kölna saznao da Kahn i on nemaju budućnost u Bayernu. TV kamere su pokazale kako je Bosanac razgovarao s predsjednikom Herbertom Hainerom na terenu nakon utakmice. Vidno uznemireni Salihamidžić mahnito je gestikulirao. Na kraju je došao Jan-Christian Dreesen, novi finansijski direktor, i razgovor je bio gotov. Dreesen će naslijediti Kahna na mjestu izvršnog direktora Bayerna.

Sam Kahn nije putovao u Köln. Razlog tome mogla bi biti i skora smjena. Bayern je u roku od nekoliko sedmica eliminiran iz DFB kupa i Lige prvaka te je zamalo izgubio i prvenstvo. Samo zato što je Dortmund kiksao protiv Mainza (2:2), Münchenu je na kraju ipak bilo dovoljno. Mediji, navijači i stručnjaci okrivili su Kahna i Salihamidžića za loš učinak – dijelom i zbog iznenadne smjene trenera Juliana Nagelsmanna na kraju sezone.

Prihvati notifikacije