Fudbal

Fudbaler Mure Amar Beganović za Bosnainfo otkrio da li će pojačati bordo tim

Ovih dana u bh. i slovenačkim sportskim medijima kruži priča o dolasku na Koševo bivšeg U21 reprezentativca naše zemlje i nekadašnjeg kapitena Slobode, Amara Beganovića.

FOTO: FACEBOOK/NŠMURA
FOTO: FACEBOOK/NŠMURA

Ovaj 23-godišnji desni bočni fudbaler koji je prošao sve omladinske selekcije Zmajeva i ranije je bio na meti najboljih bh klubova, ali karijeru je nastavio u Sloveniji gdje od januara prošle godine brani boje prvoligaša Mure s kojm ima ugovor do 2025..

Slovenački sastav je ove sezone zauzeo peto mjesto na tabeli, Evropa im je za dlaku izmakla (imali isti broj bodova kao Domžale koje su imale bolji međusobni omjer i gol razliku), pa je u klubu nastala kriza, što je vjerovatno bio znak i za Amara da promijeni sredinu.

– Evropa je bila cilj koji se nije ostvario. Pa se zato i situacija tamo promijenila, s budžetom i svime, rekao nam je Beganović.

Pročitajte još

Očito je Sarajevo, koje je izborilo nedavno plasman na evropsku scenu, bilo najbrže i nakonkretnije, a, iako još ništa nije završeno, Beganović ne krije da su šanse dolaska na Koševo realne.

– Da, istina je da bih mogao uskoro obući bordo dres, rekao je za Bosnainfo Beganović.

Klub u kojem je ponikao, FK Sloboda, nedavno je ispao u niži rang, a Amar ne krije šok nakon takvog finiša Premijer lige BiH.

– Ma, iskreno srce me boli, žao mi je. Ali to su zasluge i nekorektnost od igrača, ljudi u klubu i odnosa. Sve neko gore vidi, i ne možeš ostati u ligi kad nisi pošten prema sebi i svojim igračima, rekao nam je Beganović.

Prihvati notifikacije