Fudbal

Emotivne scene na Anfieldu: Suze i aplauzi na otvorenoj sceni za Jurgena Kloppa (VIDEO)

Kamera je više puta tokom pjevanja "You'll Never Walk Alone" zumirala emotivnog Kloppa kako gleda tribine.

FOTO: FABRIZIOROMANO/X/SCREENSHOOT
FOTO: FABRIZIOROMANO/X/SCREENSHOOT

Fudbaleri Liverpoola plasirali su se u osminu finala FA Cupa nakon što su danas rezultatom 5:2 na Anfieldu pobijedili ekipu Norwich, a u središtu pozornosti ove utakmice bio je trener Redsa Jurgen Klopp koji je obožavan među navijačima.

Naime, on je u petak je objavio da na kraju sezone, nakon gotovo devet godina, napušta Redse. Klopp je za to vrijeme osvojio po jedan engleski, europski i svjetski klupski naslov, FA i Liga kup, dok je Liverpool pod njim igrao još dva finala Lige prvaka i jedno Europa lige. Danas, dva dana kasnije, Liverpool je igrao prvu utakmicu nakon objave da ga uskoro napušta njemački karizmatik.

Klopp je jedan od najobožavanijih likova među navijačima Liverpoola, a oni su mu nakon njegove šokantne objave da odlazi priredili dirljiv doček.

Krcat Liverpoolov stadion klicao mu je i skandirao, a epski Kop i cijeli Anfield puni su transparenata, šalova i zastava s njegovim imenom i likom. Kamera je više puta tokom pjevanja “You’ll Never Walk Alone” zumirala emotivnog Kloppa kako gleda tribine.