Fudbal

Engleska legenda otkrila sljedeći Kloppov posao?

Jurgen Klopp oprostio se od Liverpoola i pitanje je šta slijedi u njegovoj karijeri.

FOTO: EPA-EFE/ASH ALLEN
FOTO: EPA-EFE/ASH ALLEN

Bivši engleski reprezentativac, a danas stručni komentator nogometnih utakmica Gary Lineker tvrdi da su do njega došle informacije prema kojima sljedeći posao proslavljenog Nijemca neće biti trenerski.

Klopp je vodio Liverpool od 2015. godine. U svom je mandatu klubu donio osam trofeja, među kojima i 2020. prvi naslov u Premier ligi, odnosno prvi u engleskom prvenstvu od 1990. godine te 2019. trofej namijenjen pobjedniku Lige prvaka. Liverpool je najjače europsko klupsko takmičenje te godine osvojio prvi put od 2004.

Pročitajte još

Njemački stručnjak osvojio je s Liverpoolom svako takmičenje u kojem ga je vodio, osim Europa lige u kojoj je izgubio finale od Seville.

Prije no što je stigao u Liverpool, bio je trener Borussije Dortmund s kojom je od 2008. do odlaska osvojio pet trofeja, među njima i dva za najbolju momčad Bundeslige. Moguć je njegov povratak u Dortmund, tvrdi Lineker.

“Bit će zanimljivo vidjeti što će sljedeće napraviti. Mislim da će se prvo odmoriti, vjerujem mu kad kaže da je iscrpljen. Možete vidjeti koliko je trenerski posao zahtjevan. U godinama koje slijede vodit će se bitke ili će klubovi barem stajati u redu nadajući se da ga mogu angažirati”, rekao je Lineker i dodao:

“Čuo sam glasine prema kojima bi on mogao postati predsjednik Borussije Dortmund. To bi bilo sjajno.”