Košarka

Emir Sulejmanović više neće igrati za BiH

Mnogo bure izazvao je selektor košarkaških Zmajeva Adis Bećiragić kada nije poslao pozive Edinu Atiću i Emiru Sulejmanoviću za mečeve kvalifikacija koje očekuju BiH u narednih nekoliko dana.

FOTO: FIBA
FOTO: FIBA

Nakon što je selektor Bećiragić izjavio kako neće nikoga moliti da igra za reprezentaciju, jučer su se oglasili Edin Atić i njegov menadžer Miško Ražnatović.

Međutim, tu nije kraj saopštenjima. Danas se oglasio bh. političar Ćamil Duraković i jasno iskazao podršku Sulejmanoviću. Prema njegovoj objavi, njih dvojica se poznaju duži period, a Duraković je napisao kako “bh. košarkaš od danas nije sam”.

Također, Duraković je prozvao selektora Bećiragića te ga nazvao “izuzetno drskim čovjekom”.

“Emir Sulejmanović više neće igrati za Bosnu i Hercegovinu. Nakon press konferencije Adisa Bećiragića, selektora bh. košarkaške reprezentacije, evo ravnih 48 sati pokušavam da saberem utiske i snagu da prešutim… i ne mogu! Naime, ovaj izuzetno drzak čovjek, na krajnje nesportski način, prekjuče je komentarisao zašto nije pozvao Emira Sulejmanovića i Edina Atića, jer kako tvrdi Bećiragić “u novembru nisu htjeli igrati za bh. reprezentaciju”. Osim toga, Bećiragić se potrudio da slikovito pojasni svoj odnos sa pomenutim igračima, u svom stilu: “Kad te napusti djevojka, onda ne trčiš za njom”, napisao je Duraković te dodao:

“U svom pojašnjenju, Bećiragić nesmotreno više govori o sebi, nego o svojim igračima i svako ko je dobro slušao, a naknadno i čitao, shvatit će da su odnosi lične prirode i da postoji animozitet selektora Bećiragića prema ovoj dvojici sjajnih momaka. Naravno, kontaktirao sam Emira i saznao nekoliko detalja iz skorije prošlosti i saslušao njegovu stranu priče koja medije očito ne zanima.”

Uz to, u objavi na svom Facebook profilu naglasio je kako je svjedok karakternih osobina Sulejmanovića i ljubavi prema BiH. Naveo je da odluke selektora treba poštovati. ali i da se generalno BiH olako odriče kvalitetnih kadrova.

“O njegovim sportskim rezultatima govori statistika. Tim prije, arogancija nekog selektora biva i treba biti “pomnožena s nulom”. Odluke selektora generalno treba poštovati, međutim bilo je “stručnjaka” kojima nisu valjali ni Džeko, Ibrahimović… a evo danas, Emir valja Španiji, ali za nas, po mišljenu selektora, nije dobar. Prečesto se i olahko, u svakoj oblasti, odričemo kvalitetnih kadrova koje ničim ne možemo nadoknaditi. Ne znam da li se selektor Bećiragić sjeća da je promašio kad nije smio promašiti i da ga se niko nije odrekao poslije toga. A možda danas opet promašuje… Svoju političku karijeru posvećujem bosanskohercegovačkoj mladosti koja neće i ne smije biti sama. Emir Sulejmanović od danas nije sam. “

Cijelu objavu Durakovića pročitajte na njegovom profilu.

▪️Nakon 11. jula 1995. godine, svijetom su kružile slike i snimci srebreničkog pakla, smrti, uplakanih žena i djece,…

Posted by Ćamil Duraković on Thursday, February 23, 2023

Prihvati notifikacije