Košarka

Selektor Bećiragić zadovoljan kvalifikacijama: Imali smo dvije slabe utakmice, ali generalno smo pokazali karakter

Košarkaši Bosne i Hercegovine porazom u Mađarskoj okončali su kvalifikacije za Mundobasket.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Nakon utakmice javnosti se na konferenciji za medije obratio selektor Adis Bećiragić, koji je istakao da je dobar šut za tri poena ono što je večeras donijelo prevagu Mađarima.

“Ćestitke Mađarskoj, bila je sjajna atmosfera. Kritična tačka utakmice bila je što su oni veoma dobro šutirali trojke. Znali smo da imaju dobre šutere, ali pogađali su i kada bismo odigrali dobru odbranu. U ovakvim utakmicama sudbinu odluče jedan ili dva šuta. U drugom poluvremenu smo uhvatili naš ritam i učinili smo utakmicu tijesnom na trenutak. Na kraju smo promašili neke šuteve i izgubili”, rekao je Bećiragić.

Potom se osvrnuo i na kompletne kvalifikacije i istakao da je zadovoljan istim.

“Prije svega, kroz cijele kvalifikacije smo odigrali vrlo dobro i vidio se uvijek karakter reprezentacije. Imali smo dvije slabe utakmice protiv Češke i Crne Gore u gostima, ali generalno sam izuzetno zadovoljan željom igrača i onim što su pokazali. Trebalo je da pogodimo 2-3 šuta više večeras ili u Tuzli, ali vjerujem da su ljudi koji vole ovu državu zadovoljni borbenošću i mnogo puta atraktivnim akcijama naše ekipe”, dodao je selektor.

Prihvati notifikacije