Fudbal

Cirkus zvani FSBiH se nastavlja: Kodro više nije selektor BiH!

Meho Kodro više nije selektor A fudbalske reprezentacije BiH.

FOTO: NFSBIH
FOTO: NFSBIH

Nekadašnji fudbalski as će tako kormilo “Zmajeva” napustiti nakon samo dvije utakmice, odlučili su danas na sjednici FSBIH.

– Na današnjoj sjednici Komiteta za hitnost FS BiH nije usvojen izvještaj Mehe Kodre, selektora muške „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine, sa dvije posljednje kvalifikacione utakmice koje je naš tim odigrao protiv reprezentacija Lihtenštajna i Islanda u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Ugovorom je definisana odredba da ako izvršni organ FS BiH ne usvoji izvještaj selektora, isti se jednostrano raskida. Shodno tome, Komitet za hitnost FS BiH je donio jednoglasnu odluku o raskidu ugovora sa dosadašnjim selektorom „A“ tima.

FS BiH se zahvaljuje gospodinu Mehi Kodri na dosadašnjoj saradnji i želi mu sreću u nastavku njegove karijere, objavio je FSBiH.

Pročitajte još

Podsjetimo 2008. godine također je vodio Zmajeve u samo dva meča i to prijateljska u kojima je zabilježio remi protiv Sjeverne Makedonije (2:2) i poraz od Japana (3:0).

U ovom ciklusu Kodro je vodio selekciju BiH protiv Lihtenštajna (2:1) i u gostima protiv Islanda (0:1).

U nedavnom razgovoru za naš portal Kodro nije pokazivao nikakvu zabrinutost oko otkaza, a čak je i komentarisao navodnu “kafu” između potencijalnog nasljednika Vahida Halilhodžića i prvog čovjeka FSBiH Vice Zeljkovića.

Prihvati notifikacije