Ostalo

Bokserski spektakl na pomolu: Fury protiv najsnažnijeg čovjeka na svijetu

Sve otkako je odradio trenutno posljednji meč, Tyson Fury konstantno iznosi raznorazne teorije oko svog potencijalnog povratka. Službeno, Tyson Fury trenutno je penzionisani bokser, ali više je nego jasno kako ćemo ga u ringu gledati barem još jednom.

FOTO: SCREENSHOT/INSTAGRAM
FOTO: SCREENSHOT/INSTAGRAM

Hoće li to biti u meču protiv pobjednika između Joshue i Usyka ili će se raditi o egzibiciji protiv Francisa Ngannoua, teško je reći u ovom trenutku. Fury gotovo iz dana u dan mijenja svoje mišljenje, a sada je dobio ideju za egzibiciju o kakvoj se dosad nije pričalo.

Naime, Fury bi rado boksao protiv Hafthora ‘‘Thora‘‘ Bjornssona. Radi se o svjetski poznatom ‘‘strongmanu‘‘ koji je veliku popularnost stekao i kroz ulogu ‘‘Mountaina‘‘ u kultnoj seriji ‘‘Igra prijestolja (Game of Thrones)‘‘.

33-godišnji Islanđanin uistinu je impozantne fizičke građe. Visok je 205 centimetara, a težak oko 150 kilograma. 2018. godine okitio se titulom najsnažnijeg čovjeka na svijetu (World‘s Strongest Man), a na istom takmičenju medalju je osvajao još sedam puta. U periodu od 2012. pa do 2019. godine, svaki puta bio je na postolju.

Bitno je istaknuti kako se ne radi o čovjeku koji ne posjeduje boksersko iskustvo. Iza njega su dva egzibicijska bokserska meča te dva profesionalna nastupa. Egzibicije nisu imale pobjednika, a profesionalne nastupe odradio je protiv Devona Larrata koji je inače ‘‘arm-wrestler‘‘ i protiv ‘‘strongmana‘‘ Eddieja Halla. Larrata je porazio nokautom u prvoj rundi, a Halla je u trećem mjesecu ove godine savladao jednoglasnom odlukom, piše Jutarnji.

‘‘Znam da postoje određeni pregovori, ali ništa nije gotovo. Ako dođe do dogovora, rado bih ušao u ring i borio se protiv njega (Furyja). Od prvog dana govorim da bih pristao na borbu protiv Furyja. Bila bi to ogromna čast za mene, testirati se protiv najboljeg teškaša na svijetu. Bi li me on prebio? Vjerojatno, ali nije me briga. Dao bih sve od sebe i ko zna? Ja sam uistinu snažan i moji udarci su bolni. Dakle, on me ne može olako shvatiti jer ja sam ratnik. Ja sam viking i idem na sve ili ništa. Ništa nije nemoguće ako imate takav ‘mindset‘‘‘, rekao je ‘‘Mountain‘‘ za Telegraph Sport.

Islanđanin se zapravo nadovezao na Furyjeve navode koji je prvi istaknuo kako je ovaj meč moguć.

‘‘Bilo bi to zabavno. Sjajno bi bilo nastupiti pred recimo 70 hiljada ljudi i pokazati mu šta je boks zapravo, natjerati ga na promašaje, a zatim ga nokautirati. Trenutno razgovaramo s njegovim timom, i to je definitivno nešto za šta sam zainteresovan.‘‘, rekao je Fury za Telegraph Sport.

Nema sumnje kako bi ovakva egzibicija privukla interes javnosti, ali razlika u bokserskim vještinama je enormna i ‘‘Mountain‘‘ bi imao najmanje moguće šanse za nekakvo iznenađenje u tom meču. Ostaje nada da Fury ne bi pristupio previše ozbiljno, jer Islanđanin bi mogao završiti teže povrijeđen u obračunu s vjerojatno najboljim teškašem današnjice.

Prihvati notifikacije