Ostalo

Žestoke optužbe na račun Adnana Ćatića: Da li je uzeo novac od humanitarne akcije?

Adnan Ćatić, dugogodišnji prvak srednje i supersrednje kategorije, optužen je za prevaru u priredbi humanitarnog karaktera.

FOTO: INSTAGRAM @FELIXSTURM
FOTO: INSTAGRAM @FELIXSTURM

Teške optužbe na račun 44-godišnjeg boksera koji je nastupao pod imenom Felix Sturm iznio je bivši europski prvak u tajlandskom boksu Uwe Huck, koji tvrdi da ga je prevario.

On već godinama organizira borbe i tako prikuplja novac kako bi pomogao mladim ljudima da se kroz obrazovanje i sport lakše integriraju u društvu.

Ovog puta u dogovoru s Ćatićem organizirao je revijalnu borbu s Francoisom Botheom. Dogovorili su da će 100 hiljada eura ići za nastup, a nakon što se odbiju svi troškovi, 50 hiljada eura ide u humanitarne svrhe.

Međutim, došlo je do neslaganja u raspodjeli novca, što je razljutilo Hucka. On je spreman tužiti bosanskog borca ako mu ne uplati novac.

“Ne vara mene, vara djecu. On želi biti uzor mladima, netko poput njega nije dostojan svjetske titule. Diskreditirao je cijeli boks”, rekao je Huck pa dodao da je bosanski bokser s razlogom tu gdje jest.

Podsjetimo, on se trenutno nalazi u zatvoru na odsluženju kazne zbog porezne prevare. Radi se o kazni u trajanju od dvije godine i četiri mjeseca, a u zatvoru bi trebao provesti godinu i osam mjeseci jer je osam mjeseci bio pritvoren tokom trajanja sudskog postupka.

Prihvati notifikacije