Ostalo

"Tenk" brutalno nokautirao Franka Martina (VIDEO)

Gervonta Davis (30-0, 28 KO) bokser je kojeg mnogi smatraju predodređenim za najveće stvari u tom sportu.

FOTO: FACEBOOK/TOP10 BOXING
FOTO: FACEBOOK/TOP10 BOXING

Sjajni 29-godišnji američki bokser lake kategorije zadržao je svoj stopostotni učinak i nakon 30. profesionalnog meča. Ne samo da je upisao novu pobjedu, nego je Gervonta došao do čak 28. nokauta u karijeri, a usput je obranio i WBA-ovu svjetsku titulu u lakoj kategoriji, prenosi Fight Site.

Frank Martin (18-0) nikako nije bio lak zalogaj, niti je iko očekivao da će pasti bez ispaljenog metka. Dobro je Martin odrađivao početne runde, pogađao je s distance i marljivo je skupljao bodove. Međutim, tempo koji je Gervonta inicirao iscrpio je Martina i Gervonta je počeo preuzimati inicijativu nakon prvih šest rundi.

Osma runda donijela je kulminaciju borbe. Gervonta je bacio desni kroše koji zapravo nije bio namijenjen da nanese neku konkretniju štetu, nego da otvori gard Franka Martina. Blago je Martin pomaknuo svoju lijevu ruku i otvorio se prostor za aperkat koji je Gervonta fantastično plasirao lijevom rukom.

Vidno uzdrmani Martin primio je još jedan čisti udarac ljevicom i završio je brutalno nokautiran. Sjajna sekvenca Gervonte Davisa za novu veliku pobjedu. Njegova posljednja četiri meča nisu otišla dalje od devete runde, iako je boksao s jako dobrim boksačima.

Ryana Garciju rušio je u sedmoj rundi, Hectora Garciju početkom devete, a Rolando Romero pao je krajem šeste runde. Gervonta je strašan udarač, ali i kompletan paket kad su u pitanju bokserske vještine. Teško je i zamisliti realne domete ovako talentiranog boksera.