Fudbal

Bivši bh. reprezentativac: "Zmajevi ne mogu ništa Ukrajincima, bh. fudbal stoji u vremenu"

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, seleckija do 18 i 19 godina Vladimir Arsić, govorio je za ukrajinske medije.

FOTO: PRAVDA.BL
FOTO: PRAVDA.BL

Na pitanje novinara ukrfootball.ua, o baražu za odlazaka na EURO 2024 između BiH i Ukrajine, rođeni Banjalučanin je odgovorio:

“Mislim da Bosna nema šanse protiv Ukrajine. Imaju dosta problema u reprezentaciji. Da budem iskren, ne pratim reprezentaciju Bosne. Više pratim reprezentaciju Srbije”.

Nadovezao se i na jednog Zmaja, koji će se boriti protiv Ukrajinaca 21. marta.

“Ali u sadašnjoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine ima momaka koje dobro poznajem. Pa, na primjer, Adrian Leon Barišić iz švicarskog Basela – on i ja smo zajedno igrali u odbrani U-19 reprezentacije BiH”

Pročitajte još

Govorio je fudbaler ukrajinskog Chernomorets i o bh. fudbalu.

Mnogo je problema u bosanskohercegovačkom fudbalu. Glavna stvar je infrastruktura i uslovi za održavanje utakmica. Nivo fudbala se ne može porediti sa Danskom, gde sam ranije igrao, ili recimo Ukrajinom. Stagniraju sa kvalitetom fudbala, ne napreduju. I to je problem”, tvrdi dvadesetdvogodišnjak, prenosi N1.

Arsić se dotakao mnogobrojnih tema u intervjuu za ukrajinski medij, a između ostalog govorio je o odnosu konstitutivnih naroda u Bosne i Hercegovini.

“Ja sam Srbin, ali sam rođen u Bosni. Srbi, Hrvati i Bošnjaci žive kompaktno u zemlji”, zaključio je.

Arsić je zabilježio devet nastupa za U19 reprezentaciju BiH, a šest za U18 selekciju naše zemlje. U karijeri je još nastupao za Borac, GOŠ, Krupu i Leotar. Onda je otišao u danski Vejle, a sada je član ukrajinskog Chernomoretsa.