Košarka

Počele pripreme Zmajeva za prve mečeve kvalifikacija za Eurobasket 2025

Pripreme muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine za start kvalifikacija za Eurobasket 2025 započele su večeras, treningom u tuzlanskom Mejdanu.

eurobasket kosarka zmajevi
FOTO: BASKET.BA

Selektoru Adisu Bećiragiću na raspolaganju su trenutno Edin Atić, Amar Gegić, Adnan Arslanagić, Aleksandar Lazić, Amar Alibegović, Ajdin Penava, Kenan Kamenjaš, Adin Vrabac, Ismet Sejfić, Amsal Delalić, Njegoš Sikiraš, Vojin Ilić, Markus Lončar i Ibrahim Durmo.

Pročitajte još

Džanan Musa će se sutra ujutro priključiti saigračima iz nacionalnog tima.

“Narednih nekoliko dana u Tuzli ćemo se pripremati za utakmicu protiv Kipra, a zatim u četvrtak otputovati u Nikoziju. Očekujem dolazak svih igrača sa skraćenog spiska, posebno me raduje što je većina njih u dobroj formi. Nažalost, nećemo moći računati na Robersona i našeg kapitena Halilovića, koji su u procesu oporavka od povreda, ali siguran sam da će momci koji budu tu sa nama dati maksimum i da ćemo pobjedom otvoriti kvalifikacije za Eurobasket”, kaže selektor Bećiragić.

Podsjetimo, Zmajevi u petak igraju protiv Kipra u Nikoziji (18 sati), a tri dana kasnije ugostit će Francusku u Mejdanu (19 sati).