Fudbal

Navijači Milana ne praštaju "izdaju": Saigrači spriječili obračun sa Donnarummom

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka na utakmici Lige nacija između Engleske i Italije u Wolverhamptonu umalo je došlo do fizičkog obračuna između italijanskog golmana Gianluigija Donnarumme i jednog navijača Milana.

FOTO: SKYSPORTS
FOTO: SKYSPORTS

Sve je počelo još na stadionu Molineux, kada je dio prisutnih Italijana, za koje se pretpostavlja da su navijači Milana, vrijeđao Donnarummu u trenucima dok je napuštao teren.

Razlog je prošlogodišnji odlazak u PSG koji su pristaše Rossonera protumačile kao čin izdaje. Donnarumma je dijete Milana, sa samo 16 godina debitovao je u prvoj ekipi i odmah je bio hit, a za klub je upisao čak 251 nastup prije nego što je lani, po isteku ugovora, prešao u PSG.

Dio Milanovih navijača to mu nikad nije oprostio, što su zorno pokazali ove subote u Wolverhamptonu.

Kako javlja Corriere della Sera, u početku se činilo da Donnarumma ignoriše to vrijeđanje, ali je bio vidno iziritiran. Ušao je u svađu s jednim od navijača koji je čekao vani na autogram igrača dok su hodali prema autobusu reprezentacije. Prštale su uvrede na sve strane, prije nego su došli saigrači, zagrlili ga i odveli prema autobusu.

Nastavak je ovo priče još od prošlog ljeta kad su poslije njegovog potpisa u Milanu osvanuli razni transparenti. Između ostalih i: “Ne zaboravljamo izdajice, pazi kad se vratiš u Milano.”