Fudbal

Zlatan Ibrahimović se od nogometa oprašta protiv Srbije

Zlatan je u junu prošle godine u Milanu zaključio igračku karijeru kao nogometaš tog kluba. Za četiri mjeseca će to napraviti i kao reprezentativac Švedske.

FOTO: EPA/ MAJA SUSLIN
FOTO: EPA/ MAJA SUSLIN

Zlatan Ibrahimović (42) će 8. juna u Stockholmu protiv Srbije igrati zadnji meč bogate karijere. To je otkrio Srpski nogometni savez: “Članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza Srbije verificirali su ugovore za odigravanje prijateljskih utakmica u sklopu priprema za Euro 2024.

Igrat ćemo s Rusijom (21. marta), Ciprom (25. marta), Austrijom (4. juna) i Švedskom (8. juna). Posebno nam imponira činjenica da će se na utakmici u Stockholmu od aktivnog igranja oprostiti zvijezda europskog i svjetskog nogometa Zlatan Ibrahimović”, objavio je FSS.

Zlatan je u junu prošle godine u Milanu zaključio igračku karijeru kao nogometaš tog kluba. Za četiri mjeseca će to napraviti i kao reprezentativac Švedske u zadnjem nastupu kao nogometaš. Ibra je za Švedsku odigrao 122 utakmice, po čemu je peti u historiji. Ali zato je po broju golova daleko najefikasniji sa 62 postignuta.