Fudbal

U domu Ibrahimovića na zidu stoji neobična fotografija, nikad nećete pogoditi šta prikazuje (FOTO)

Ne postoji ništa uobičajeno u slučaju Zlatana Ibrahimovića, pa čak ni porodične uspomene nisu tako bitne.

FOTO: EPA-EFE/MATTEO BAZZI
FOTO: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Zlatan Ibrahimović je tokom bogate karijere više puta pokazao koliko mu znači supruga Helen, ali i porodica. Ipak, mnogi su ostali začuđeni da čovjek koji insistira na porodičnim vrijednostima na zidu doma ima sliku svojih stopala.

Nema fotografiju djece, supruge ili svog lica.

Zlatan je odlučio da okači na zid fotografiju svojih stopala (to je objavio i na Instagramu). Na toj jedinstvenoj slici nema Maximiliana i Vincenta, kako mu se zovu sinovi. Tu se nalazi lijevo i desno stopalo Ibrahimovića.

“Nemam svoje fotografije na zidovima, ali to je moja ideja. U porodici moramo pamtiti odakle sva hrana dolazi, a to je od mojih stopala. To je podsjetnik za sve njih da svaki put kada uđu u moju teretanu vide ta stopala“, poručio je ranije Ibrahimović u intervjuu koji je dao Pierceu Morganu.

Zatim je poručio šta mu je supruga Helen rekla.

“Sve što sam rekao je važno da bismo znali odakle je sve došlo i zašto smo tu gdje smo danas. Nema mojih slika, rekla mi je Helena da me je gledala dovoljno. A to je važno i za moju djecu, važno je da me vide kao oca, a ne kao profesionalnog igrača Ibrahimovića. Ne bi trebalo da odrastaju u mojoj sjeni, jer su važniji od mene i nikad neće doći u situaciju kada će se osjećati drugim ili trećim. Oni su prvi“, rekao je bivši švedski napadač.

Prihvati notifikacije