Fudbal

Željo pobjedom proslavio rođendan uz fenomenalnu atmosferu na Grbavici

Fudbaleri Željezničara čestitali su navijači 101. rođendan na najbolji mogući način i u predivnoj atmosferi Grbavice slavili pobjedu 1:0 protiv Sloge.

FOTO: FKZELJEZNICAR.BA / DAMIR HAJDARBAŠIĆ
FOTO: FKZELJEZNICAR.BA / DAMIR HAJDARBAŠIĆ

Prvu priliku za Plave imao je Omar Beća u 19. minuti, šutirao je glavom, ali je golman gostiju odbranio.

U trećoj minuti velika šansa za Plave. Štilić je ubacio, defanzivac Sloge odbio loptu na koju je natrčao Santos i glavom sa pet metara šutirao u golmana gostiju. Ponovo Santos prijeti u devetoj minuti, Dabić ponovo brani. U 27. minuti velika šansa za Slogu. Čolić je izašao pred naš gol s desne strane, šutirao, ali Bender sjajno brani.

Amoah sjajno dribla u 30. minuti, iskosa šutira, Dabić brani u korner. Štilić ubacuje u 34. minuti, Santos glavom šutira pored gola. Željo je poveo u 37. minuti. Štilić je ubacio iz prekida, Hodžić najbolje skočio i pogodio mrežu Sloge. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

Đorić šutira sa distance u 53. minuti, Bender hvata loptu. Minutu poslije Drina je predriblao pola tima gostiju, šutirao sa 18 metara, Dabić sjajno odbranio. Mekić šutira u 59. minuti sa 25 metara, lopta ide malo preko gola. Pet minuta poslije ponovo Mekić šutira, ovaj put malo bliže golu Sloge.Bekrić u 93. minuti pravi dar mar kroz odbranu Sloge, šutira, Dabić brani.

Narednu utakmicu Željezničar igra za 14 dana u Trebinju protiv Leotara.

Prihvati notifikacije