Fudbal

Xavi otkrio koji su Barcelonini ciljevi sezone: "Želimo usrećiti ljude jer oni to zaslužuju"

Barcelona večeras igra posljednju pripremnu utakmicu uoči nove sezone, a tradicionalno je to okršaj za trofej Joana Gampera. Ovaj put protivnik joj je Pumas UNAM s Danijem Alvesom, 39-godišnjom Barcinom legendom koja se nakratko bila vratila u klub prošle sezone.

FOTO: ALEJANDRO GARCIA/EPA
FOTO: ALEJANDRO GARCIA/EPA

Trener Xavi pun je pozitivnih dojmova s predsezonskih utakmica i treninga te je vrlo zadovoljan kadrom koji ima, uključujući i pet pridošlica zbog čijih je dovođenja klub morao založiti novac koji još nema, odnosno unaprijed prodati televizijska prava kako bi sakupila dovoljno za njihove transfere.

“Ekipa je vrlo dobra, imam vrlo dobar osjećaj gledajući je na treninzima. Svi treniraju dobro, u dobrom su ritmu, turneja po Americi bila je vrlo pozitivna. Puno je entuzijazma, vidjelo se to i na predstavljanju Lewandowskog, svi smo vrlo uzbuđeni”, rekao je Xavi, a prenosi Marca.

Njegova je ekipa u odnosu na prošlu sezonu osim za poljskog napadača jača i za Raphinhu, Francka Kessieja, Andreasa Christensena i Julesa Koundea. Osim toga, klub je produžio ugovore s Ousmaneom Dembeleom i Sergijem Robertom.

“Cilj ove sezone je osvajati titule i igrati dobar fudbal. Želimo usrećiti ljude jer oni to zaslužuju”, najavio je Xavi i pozvao što više navijača na utakmicu s Pumasom, generalku uoči nove sezone na kojoj će domaća publika prvi put uživo imati priliku vidjeti novu ekipu na djelu.

“Trebamo ljude, njihov entuzijazam je ključan. Nakon nekoliko godina igranja Gampera bez navijača, bit će vrlo pozitivno igrati pred njima. Pokušat ćemo ih učiniti ponosnima na klub, napraviti zabavu. Dat ćemo sve od sebe da budu ponosni.”

Prihvati notifikacije