Fudbal

Više od hiljadu navijača i klub priredili spektakl na predstavljanju Adema Ljajića (FOTO)

Fudbalska euforija potresa Novi Pazar. Za istoimeni klub u najvećem gradu regije Sandžak jednogodišnji ugovor potpisao je miljenik navijača, rođeni Novopazarac, fudbaler sredine terena Adem Ljajić.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

On je predstavljen večeras na Gradskom stadionu a spektakl na njegovom prvom zvaničnom treningu priredilo je više od hiljadu navijača zajedno sa upravom Fudbalskog kluba (FK) Novi Pazar.

Novopazarski superligaš kao nikada do sada organizovao je doček i predstavljanje jednog fudbalera. U klub je nedavno stigao reprezentativac Gvineje Sejdubu Suma, najzvučnije pojačanje u istoriji popularnog kluba. Euforija oko Sume, koji je dres pazaraca zadužio sletevši na Atlestki stadion u tom gradu helikopterom, potrajala je svega nedelju dana. Sve dok nije obelodanjeno da će za plave zaigrati nekadašnji reprezentativac Srbije, Adem Ljajić, koji je zadužio dres sa brojem 88.

Na prvi zvanični trening Adema Ljajića došlo je više od hiljadu navijača, više nego što mnogi srbijanski superligaši imaju publike na zvaničnim utakmicama.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

Ovacije Ljajiću, pirotehnika i navijačke pesme obeležile su njegov izlazak na teren, ali i suze u očima koje je uspešni fudbaler nije uspeo da sakrije.

Kako se ranije moglo čuti iz FK Novi Pazar, Ljajić je za paraf na ugovor sa klubom u svom rodnom gradu imao poseban uslov, da za popularne plave igra bez ikakve finansijske nadoknade, što je oduševilo ne samo navijače i upravu već sve građane Novog Pazara.

Adem Ljajić se sa 14 godina odselio iz rodnog Novog Pazara i Fudbalskog kluba “Jošanica”, za Beograd u Fudbalski klub “Partizan”. Imao je do sada blistavu karijeru, osim Partizana igrao je i u italijanskoj “seriji A”, najpre za Fiorentinu, a potom i za Romu, Inter, Torino… Iz Italije se preselio za Turkiye gde je nosio dres Bešiktaša sa kojim je u sezoni 2020/21. Stigao do trofeja u Superligi i Nacionalnom kupu. Poslednji angažman imao je u turskom Karagumruku.

Ljajić je za seniorsku reprezentaciju Republike Srbije nastupao 47 puta i u devet navrata bio strelac.

Priliku da zaigra za svoj novi klub Ljajić će imati već u nedelju kada Novi Pazar dočekuje kruševački Napredak u okviru sedmog kola srbijanske Super lige. ​​​​​​​

Prihvati notifikacije