Košarka

Veliki problemi: Zbog duga prema Bosniću prijeti suspenzija KS BiH

KS BiH prijeti suspenzija zbog dugovanja prema bivšem selektoru muške košarkaške reprezentacije Vedranu Bosniću.

Vedran Bosnić
FOTO: FIBA

Kako piše Raport, predsjednik KS BiH Dalibor Miloš potvrdio je kako je bivši selektor reprezentacije prijavio Savez Međunarodnoj košarkaškoj organizaciji (FIBA), tražeći da mu savez izmiri dugovanja po osnovu presude Košarkaškog arbitražnog tribunala. Prema presudi Savez je Bosniću dužan 55.000 eura plus kamate.

“Bosnić nas je prijavio FIBA, zahtijevajući isplatu cijelog iznosa prema presudi. Vidjećemo kakav će stav FIBA zauzeti po ovom pitanju. U biti, FIBA ostavlja rok za izmirenje dugovanja, ako toga ne bude slijedi sankcija, suspenzija. Nadam se da ćemo to izbjeći. Svi naši pokušaji da se dogovorimo s Bosnićem bili su bezuspješni”, rekao je Miloš za isti medij.

Podsjetimo, mušku košarkašku reprezentaciju uskoro očekuju pretkvalifikacije za kvalifikacije za Olimpijske igre naredne godine.

Pretkvalifikacije za Olimpijske igre bh. košarkaši počinju u grupi 13. augusta utakmicom protiv Portugala, dan poslije Zmajevi igraju s Poljskom, a 16. augusta s Mađarskom. Utakmice ove grupe odigrat će se u poljskom gradu Gliwice.

Prve dvije ekipe iz grupe plasirat će se u polufinale, gdje će igrati sa najbolja dva tima iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija). U kvalifikacije za Olimpijske igre ide pobjednik turnira.

Prihvati notifikacije