Velika tuga: Paul (15) pretučen nasmrt na omladinskom fudbalskom turniru

Na omladinskom fudbalskom turniru izbio je fizički obračun.

FOTO: BFC DINAMO
FOTO: BFC DINAMO

Jedan 15-godišnjak je izgubio život.

Prošle nedjelje na Duhove došlo je do tuče tokom međunarodnog omladinskog fudbalskog turnira u Frankfurtu. Petnaestogodišnjak je zadobio teške povrede mozga. Prvo je proglašena moždana smrt, a danas je preminuo u bolnici. Slučaj je odjeknuo u Njemačkoj.

Nakon napada, dijete su održavali aparati na životu. Obdukcija bi sada trebala razjasniti tačan uzrok smrti. Svađa je izbila nakon posljednjeg zvižduka na utakmici između francuskog U-17 tima FC Metz i kluba JFC Berlin.

Navodi se da je 16-godišnjak, za kojim je raspisana potjernica, sa obje pesnice udario protivnika u lice. Tada je, kako se navodi, 15-godišnjeg Berlinca udario ga pesnicom u stomak, prenosi list Bild.

BFC Dinamo objavio je – uz saglasnost roditelja – oproštajni tekst sa fotografijom.oe24 je dodao pikselizaciju.Međutim, 15-godišnjak je uspio da se oslobodi i ode. Ali 16-godišnjak još nije bio gotov. Navodi se da je potrčao za njim i brutalno ga udario po glavi s leđa. Berlinac se srušio, a navodno je počinilac otišao a da mu nije pomogao. 15-godišnjak je morao da bude reanimiran, ali je na kraju podlegao povredama mozga opasnim po život. Nakon što je u bolnici proglašena moždana smrt, samo su ga mašine održale u životu. Sada su isključene. Osumnjičeni 16-godišnjak je i dalje u pritvoru.

“Sa dubokom tugom i velikim užasom danas vam moramo saopštiti tužne vijesti. Naš dugogodišnji i bivši mladi igrač Paul umro je prerano. Ova neočekivana tragedija je zaprepastila cijelu BFC zajednicu i duboko dirnula naša srca. Ove jeseni bi napunio 16 godina. Njegova posvećenost i strast prema našem klubu proširili su se i izvan njegovih dana igranja”, napisao je njegov klub.

Prihvati notifikacije