Fudbal

UEFA odložila utakmicu između Kosova i Izraela

Evropska fudbalska federacija (UEFA) odložila je utakmicu između Kosova i Izraela, koja je trebala da se odigra 15. oktobra u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine, prenosi Anadolu.

FOTO: AA
FOTO: AA

Fudbalski savez Kosova (FSK) je na svojoj internet stranici saopštio da je UEFA utakmicu odložila zbog dešavanja u Izraelu.

“Ova odluka UEFA-e je rezultat nedavno stvorene situacije u Izraelu, gde je proglašeno ratno stanje, zbog čega izraelske vlasti trenutno ne dozvoljavaju nijednoj od sportskih ekipa da putuje u inostranstvo”, navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Kosova.

Iz FSK-a navode da je UEFA najavila da će na vreme objaviti novi termin ove utakmice. UEFA je ranije, takođe, prolongirala susret između Izraela i Švajcarske za 15. novembar.

Inače, Kosovo večeras u gostima igra protiv Andore, utakmicu kvalifikacija za EURO 2024. Kosovo je trenutno u grupi “I” pretposlednje sa četiri boda, dva više od Andore koja se nalazi na šestom mestu na tabeli. U grupi vodi Švajcarska sa 13 bodova, slede Rumunija sa 12, Izrael sa 11 i Belorusija sa četiri.

Prihvati notifikacije