Fudbal

Tužno je šta se dešava sa Sergejom Barbarezom: U jednoj Njemačkoj ili Italiji ovo je nezamislivo, a u BiH normalna pojava

Sergej Barbarez jedan je od najvećih dragulja koje je ova zemlja ikada imala.

FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE @BH TELECOM
FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE @BH TELECOM

Legendarnog kapitena Zmajeva, nažalost, nema oko reprezentacije BiH nakon odlaska u penziju, a vrijeme provodi na relaciji Hamburg-Mostar.

Nedavno se nakon dugo vremena pojavio u medijima, a razlog je da mu je konačno vraćeno državljanstvo BiH. Na sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u novembru prihvaćen je prijedlog odluke o stjecanju državljanstva za legendarnog napadača.

“Dvije godine sam pokušavao učiniti nešto kod raznih ministara kako bih zadržao i državljanstvo naše zemlje, ali rješenja nije bilo – rekao je svojevremeno Barbarez, koji je za našu reprezentaciju odigrao 47 mečeva i postigao 17 golova.

Bio je navodno u konkurenciji za novog selektora BiH prije dvije godine, ali je povjerenje otišlo Ivaylu Petevu. Ovih dana njegovo ime se ne povezuje s klupom Zmajeva.

Inače, rijetko ga ima po medijima, povremeno se oglasi na društvenim mrežama, a u posljednje vrijeme češće ga viđamo na TV reklamama nego na utakmicama.

Iako je zadužio naš državni tim, nekadašnji kapiten nikada nije dobio jednu pravu ponudu za bilo koje mjesto u Savezu – u i oko našeg državnog tima.

Zašto je to tako, niko ne zna…

Prihvati notifikacije